Vėlyvus vakarus leidžiu peržiūrinėjant senus ‘mėgiamas’ pažymėtus filmus, o visą savaitę gyvenu su šia daina.
Žiema teoriškai atėjo.
Braziliška kava su kakava
Kavos Gurmanui
1 l pieno
100 ml kakavos miltelių
100 ml cukraus
4 arb. š. tirpios kavos
Pieną užvirti.
Plakant supilti kakavą ir cukrų. Įmaišyti kavą ir patiekti.
Skonis: 9.5/10
Gėrimas saldus, bet tai – atgaiva sielai. Labai jauku lapkričiui.
Labiau linkstu link kakavos nei kavos, bet kavos aromatas tikrai padaro savo.
***
Pagrindinis keksiukų receptas
Basic Muffin Recipe
2 stiklinės miltų
1/2 stiklinės cukraus
1 valg. š. kepimo miltelių
1/2 arb. š. druskos
1 stiklinė pieno
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 didelis/ 2 vidutiniai kiaušiniai
113 g sviesto
Orkaitė – 200C.
Sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
Sviestą ištirpinti, palikti kambario temperatūroje ataušti.
Išplakti kiaušinius su cukrum ir vanile.
Po truputį maišant supilti tirpintą sviestą. Drėgną masę įmaišyti į miltus, bet nepermaišyti. Tešloje gali būti miltų gumulėlių.
Tešlą sudėti į keksiukų formeles ir kepti apie 20 min.
Skonis: 7.5/10
Gal kažką ir padariau ne taip, bet man jie nenusisekė. Kiek sausoki ir sprangūs. Negerai.
Neseniai išbandžiau šią kavą, tikrai saldi ir maloniai geriasi. Bet po tokios kavos jau nebesinori nieko saldaus 🙂 Gal ir gerai 🙂
Kava su kakava – įdomus derinys, reiks pabandyti 🙂
O keksiukus panašiai ir gaminu – skonis fantastiškas. Tik druskos nedėdavau – kitą kartą išbandysiu ir su druska 🙂
[…] Šaltinis: Spicecoat’s Blog […]
[…] Source: Spicecoat Blog […]