Kivių konfitiūras ir mangų džemas.

Kivių konfitiūras
Kivių konfitiūras

Skonis: 8.5/10

Nuostabus kvapas, intensyvus skonis. Gerai, kad dariau mažą kiekį, supratau, kad žievelės visgi trukdo. Kitą kartą laimą supjaustyčiau skiltelėmis, pagaminčiau konfitiūrą ir žieveles išimčiau. Pažiūrėčiau, kas gautųsi.
O šiaip geras. Nors nežinau su kuo valgyti. Nustelbia viską.

***

Mango džemas
Mango Jam

4 prinokę, bet tvirti mangai
2 stiklinės cukraus
1 stiklinė vandens
citrinos sultys ir žievelė
1 valg. š. pektino

Mangus nulupti, minkštimą supjaustyti. Susmulkinti iki beveik vienalytės masės.
Prikaistuvyje užvirti vandenį, sudėti mangus, cukrų, citrinos žievelę, citrinos sultis ir pektiną. Viską virti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ir pektinas ištirps, vėliau ugnį sumažinti ir pamaišant virti iki norimo džemo tirštumo.

Skonis: 7.5/10

Nenaudojau pektino. O šiaip, per daug cukraus (galbūt ir citrinos). Paragavus džemo nesiseka staigiai suprasti, jog tai – mangai.

Advertisements
Kivių konfitiūras ir mangų džemas.

2 komentarai “Kivių konfitiūras ir mangų džemas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s