Apelsininiai baltojo šokolado sausainiai.

Jo dar nesu minėjus. Net pasitikslinau. Orkaitėje keptas ryžių pudingas, kuris žymiai skiriasi nuo ankstesnių orkaitėje keptų. Pastarieji labiau priminė apkepą, šis – kreminė košė, identiška tai, kurią reikia virti daugiau nei pusvalandį neatsitraukiant nuo puodo. Šiuo atveju, viskas sudėjus, reikalą paliekat tvarkyti orkaitėj ilgesniam laikui, bet patys galite užsiimti mėgstama veikla. Proporcija paprasta: 1/2 stiklinės ryžių: 1 l pieno. 160C kepam 1 valandą uždengus ir apie 30-40 min atidengus.
Pagal standartinį receptą, ryžiai pagardinami cukrum, citrinos žievele, vanile, užpilami pienu ir statomi į orkaitę kepti. Žinant pagrindą, varijuoti jau nesunku. Vidurį kepimo galite sudėti smulkintus bananus, citriną keisti apelsinu ar papildomai dėti cinamono.
Nebandžiusiems – siūlau. Pasiteisina.

Prieš pateikiant tikrai pavydėtinai puikų sausainių receptų, vienas pastebėjimas: sausainių tešlą nebijokite paskirstyti plonu sluoksniu, mat kepant ji gerokai pakyla. Mano atveju – maždaug 20×20 cm kvadratinės kepimo formos buvo mažoka, todėl savo ‘apystorį’ paplotį man teko perpjauti išilgai. Tai nepakenkė, bet tai – papildomas darbas.

Apelsininiai baltojo šokolado sausainiai
Gardžios dovanos

100 g margarino
80 g cukraus
2 kiaušiniai
100 g miltų
100 g bulvių krakmolo
1 arb. š. kepimo miltelių
50 g avižinių dribsnių

200-300 g apelsinų marmelado

200 g baltojo šokolado
4 valg. š. aliejaus

100 g smulkintų lazdyno riešutų

Margariną išsukti su cukrum. Įmaišyti kiaušinius, birius produktus. Tešlą sudėti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Ataušinti.
Ataušusį paplotį aptepti apelsinų marmeladu.
Šokoladą ištirpinti su aliejumi ir paskirstyti tolygiai ant marmelado. Apiberti smulkintais riešutais ( pati juos paskrudinau ir nulupau ) ir dėti į šaldytuvą sustingti. Supjaustyti.

Skonis: 10/10

Nors to nebūčiau pasakius vakare, kai jie buvo tik šviežiai padaryti ir mintyse aš juos vadinau ‘prieštaringais velniūkščiais’, bet kas galėjo žinoti, kad per naktį jie taps nuodėmingais skanėstais.
Apelsinų marmelado kartumas staiga išgaravo, šokoladas galutinai sutvirtėjo ir viskas staiga pasidarė labai vientisa, harmoninga ir. Ir skanu.
Mėlynių ar aviečių džemas čia irgi tiktų. O dar spanguolių. Ir bruknių.

Advertisements
Apelsininiai baltojo šokolado sausainiai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s