Rizotas su šonine, grybais ir špinatais.

Rizotas su šonine, grybais ir špinatais
Baked mushroom, bacon and spinach risotto

1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
150 g pievagrynių, pjaustytų
2 šoninės juostelės, be odelės ir susmulkintos
3/4 stiklinės arborio ryžių
560 ml vištienos sultinio
30 g mažų špinatų lapelių
40 g tarkuoto Parmezano
20 g svivesto
jūros druskos, šviežiai malto juodojo pipiro

Orkaitė – 180C.
Įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą česnaką, šoninę ir grybus. Kepti apie 5 min., kol paruduos. Sudėti į kepimo indą su ryžiais ir užpilti sultiniu. Uždengti ir troškinti orkaitėje apie 40 min., kol ryžiai sugers visą sultinį.
Išimti. Įmaišyti špinatus, sūrį, sviestą, pagardinti prieskoniais. Patiekti.

Skonis: 9/10

Nors iki rizoto pasistengti reikėtų, bet aplamai skonis malonus. Kaip ‘nemėsinis’ žmogus galbūt apsieičiau ir be šoninės, bet kitiems siūlau jos neatsisakyti.
Dominuojantys skoniai: šoninė ir sūris, nors grybai irgi neblogai atsiskleidžia. Panašu į rizotą pirmąsias 10 min., vėliau – masė standėja.
Tiem, kas susipažinę su rizotu, įspūdžio nepadarysi, bet kaip visiškai pastangų nereikalaujantys pietūs ar vakarienė – pats tas.

Reklama
Rizotas su šonine, grybais ir špinatais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s