Šokoladiniai.

Jeigu peržvelgus įrašą jums iškyla klausimas, kodėl čia nėra pateikto tų žavių kvadratėlių recepto, tai aš jį jau esu pateikus ankščiau. Turtingi skoniu sausainiai, tai jums ne ore išgaruojantis plonas ‘birzgalas’. Be to, ir morengai – kramtukai savo darbą paviršiuje atlieka.

Plius, nemanau, jog šiam spanguolių pyragui reklamos reikia, bet šiandien ryte aš jį vėl iškepiau.  Beveik po 2 metų.

Šokoladinė duona
Chocolate Bread

180 ml pieno, pašildyto
7 g sausų mielių
6 valg. š. (75 g) cukraus
4 valg. š. (55 g) sviesto
85 g juodojo šokolado, smulkinto
1 1/2 arb. š. kavos miltelių (nebūtinai)
1 didelis kiaušinis
1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
3/4 arb. š. jūros druskos
2 stiklinės ( 280 g) duonos miltų
1/4 stiklinės nesaldžių kakavos miltelių
90 g smulkinto juodojo šokolado
70 g skrudintų pekano/graikinių/migdolų/lazdyno riešutų, smulkintų

Į šiltą pieną suberti mieles, 1 valg. š. cukraus ir dėti šiltai 10-15 min., kol paviršiuje atsiras burbuliukų.
Sviestą ir juodąjį šokoladą išlydyti karšto vandens vonelėje. Atidėti į šalį ataušti.
Į mielių mišinį įmaišyti likusį cukrų, kavos miltelius, kiaušinį, vanilę ir druską.
Įmaišyti pusę kiekio miltų, kakavos miltelius. Tada supilti tirpintą šokoladą ir įmaišyti likusius miltus. Mikseriu su antgaliu tešlai, tešlą minkyti apie 5 min. ( tai galima daryti ir rankomis ant stalviršio), kol masė taps vientisa.
Uždengti ir dėti šiltai pakilti 2 valandom.
Riebalais ištepti 23 cm ilgio kekso formą.
Į tešlą įminkyti smulkintą šokoladą ir riešutus. Dėti į formą ir leisti šiltoje vietoje kilti apie valandą.
Orkaitę įkaitinti iki 175C ir kepti 35-40 min.

Skonis: 8.5/10

Nors ir šokoladinė, bet duona. Neypatingai saldi, saikingai sausa ir trupanti.
Savaime aišku, kad vertas dėmesio gaminys. Vien ko vertas faktas, jog tai šokoladinis nesaldus kepinys. Geras su kava, arbata ir šokoladiniu kremu.
Tiems, kas tikisi kekso, siūlau nurimti.

***

Šokoladinio kremo užtepas
Chocolate Spread

200 g juodojo šokolado, susmulkinto
65 g skrudintų lazdyno riešutų, smulkintų
395 g skardinė saldino kondensuoto pieno
200 g sviesto, minkšto

prancūziško batono

Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą. Nukelti nuo garų, lengvai ataušinti.
Įmaišyti kondensuotą pieną, sviestą ir riešutus. Sudėti į indą ir laikyti šaldytuve.

Skonis: 9.5/10

Be priekaištų.
Ne nutella, bet irgi geras. Naudinga prieš tepant jį kokiom 5 min palikti kambario temperatūroje, sviestas suminkštėja ir jiis tampa šilkinis.
Kodėl ne 10? Todėl, kad šeimoje jį valgiau viena. Valgiau ilgai, lėtai ir spėjau suklijuoti po du visus namie rastus sausainius.

Reklama
Šokoladiniai.

2 komentarai “Šokoladiniai.

  1. Oj kaip viskas šokoladiška (:
    Bandžiau kažkada kepti šokoladinę duoną, nes labai jau suintrigavo pati idėja. Dar prie jos sugalvojau pasigaminti apelsininį kremą (curd), kad jau visai skanu būtų, bet man nepatiko. Matyt, tikėjausi purios ir minkštutės šokoladinės “bulkos“, o išėjo duona su kakava. Eh, visad taip 🙂

    1. Aha, ji ne bulka. Standi tokia. ))
      O aš kremą gi irgi specialiai jai nutaikiau. Mačiau kažkur šokoladinę duoną-keksą apteptą nutella, nuo tada nusiraminti ir negalėjau.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s