Holiday baking.

Su artėjančiom šventėm, mielieji ).

Aš nepasidaviau ‘holiday baking’ manijai. Tiesiog viduje kirbėjo toks jausmas, jog reikėtų ką nors padaryti. Ką nors kalėdiško.
Tada, pusę virtuvės užverčiau paprastais imbieriniais sausainiais. 1 receptas, 2 receptas. Jaučiuosi savo darbą atlikus.

Pirma, aš planavau apsiriboti viena porcija imbierinių sausainių. Iškepiau eglutes.
Po kelių dienų mes visgi nusprendėme keliems žmonėms suruošti šiokias tokias valgomas dovanas, todėl, kad jaustis tvirčiau, aš iškepiau imbierinių sausainių pagal kitą receptą. Dar tą patį vakarą išsitraukiau sluoksniuotą tešlą ir susukau auseles su šokoladu, o prisilietus prie šokolado nusprendžiau neatidėlioti ir iškepti tuos pačius, kažkada jau darytus, bet dar nekartotus chocolate crinkles.

Aš tai vadinu ‘grandinine reakcija’.

Imbieriniai sausainiai (eglutės)
Imbieriniai sausainiai

Skonis: 9/10

Žavingi. Kur kas labiau imbieriniai nei Maximos žvaigždutės.
Prieskoniai jaučiasi, bet gana švelnūs.

***

Imbieriniai pipiriniai sausainiai (žvaigždutės)
Imbieriniai pipiriniai sausainiai

Skonis: 9/10

Ne ką blogesni, bet kitokie. 
Mažiau saldūs ir kietesni.
Tešla – ne dovanėlė, man išėjo nuolat trupanti ir skilinėjanti. Eglei, mačiau, išėjo kitokia.

***

Šokoladinės Palmės
Šokoladas

2 arb. š. sviesto
150 g sluoksniuotos tešlos
60 g juodojo šokolado, ištirpinto
30 g kakavos miltelių*
75 g miltelinio cukraus

Orkaitė – 200C.
Sviestą ištirpint, sumaišyti su šokoladu.
Lentą pabarstyti cukraus pudrą, dėti tešlą, iškočioti į 30×25 cm stačiakampį.
Aptepti atvėsusia šokolado mase, apibarstyti kakava. Vieną galą susukti iki vidurio, kitą galą susukti iki vidurinio, kad ritinukai susitiktų.** Apibarstyti cukraus pudra, dėti į šaldytuvą 15 min.
Supjaustyti 0.5 cm storio griežinėliais ir kepti 8-10 min.

* Mano nuomone su kakavos ir cukraus pudros kiekiu perspausta. Aš tiek nenaudojau.
** Sukimas nebuvo pati geriausia idėja. Tešlai plečiantis, visas grožis suskyla, kai kur per vidurį buvo tuščiavidurė kiaurymė. Lankstyti siūlau kaip palmiers.

Skonis: 8/10

Prisipažinsiu, nusivyliau. Įdaras man pasirodė per mažai išraiiškingas, nes ‘palmės’ prasisekleidė, pusė jo išbėgo, o pusė – sukepė.
Be to, manau šaunu būtų šokoladą gardinti vanile ar cinamonu.

***

Šokoladiniai sausainiai
Šokoladiniai sausainiai

Skonis: 8.5/10

Daugiau vaizdo nei skonio. Primena parduotuvinius meduolius, tik šie – šokoladiniai sausainiai. Neblogai. Prie arbatos.
Bet jie ne nugalėtojai.

Holiday baking.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s