Skryliai su aguonomis.

Grubiai tariant, pusė švenčių jau praėję, o kadangi šventės retai būna be naujų receptų, nekantrauju papasakoti kas ir kaip. Po truputį.

Taigi, 4 dienos- 4 patiekalai gaminti šventinėmis dienomis.

Kūčios: skryliai.
Kad ir kaip keistai tai gali nuskambėti, skrylių mūsų namuose nebūna. Ant Kūčių stalo, beje, irgi. Ir tai buvo pirmos Kūčios, kad aš ‘pasišoviau’ juos padaryti.

Beje, reikėtų išsiaiškinti ką daryti, kad skryliai nesuliptų? Į verdantį vandenį pilama aliejaus?

Skryliai su aguonomis
Virtuvė 2011 nr 12

300 g kvietinių miltų
druska
vanduo (apie 300 ml)

1/2 stiklinės aguonų
3-4 valg. š. cukraus

apelsino žievelės
smulkintų migdolų
skysto medaus

Iš miltų, druskos ir vandens išminkyti kietoką tešlą, ją iškočioti plonai, supjaustyti rombais ir išvirti pasūdytame vandenyje.
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti kelias valandas. 
Aguonas sumalti, sumaišyti su cukrum. Atskiesti trupučiu vandens ir užpilti ant išvirusių skrylių. Užbarstyti kapotais migdolais, tarkuota apelsino žievele ir pagardinti skystu medumi.

Skonis: 9/10

Nors skryliai, kaip ir priklauso, būvo kiek prėski, bet pripažįstu, jog tai buvo mano mėgstamiausias Kūčių patiekalas.

Reklama
Skryliai su aguonomis.

2 komentarai “Skryliai su aguonomis.

  1. aš irgi išbandžiau šį receptą, pirmą kartą tokius išviso gaminau. mūsų šeimai labai patiko (na tai daliai, kuri pripažįsta aguonas). būtinai įtrauksiu ir į kitų Kūčių meniu 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s