Džiovintų vaisių keksas.

Kalėdos, o tiksliau Kalėdų pusryčiai: džiovintų vaisių keksas. Kaip priklauso.

Džiovintų vaisių keksas
Geri receptai

300 g džiovintų vaisių ir riešutų
125 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
100 ml pieno
50 ml medaus
2 arb š. imbiero
250 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. cinamono
1 arb. š. tarkuotos apelsino žievelės

Vaisius užpilti vandeniu, jiems išbrinkus nuvarvinti ir susmulkinti. Susmulkinti riešutus.
Sviestą išsukti su cukrum, po vieną sudėti kiaušinius, supilti pieną ir medų.
Miltus sumaišyti su imbieru, kepimo milteliais, cinamonu.
Į sviesto ir kiaušinių masę įmaišyti miltus, apelsino žieveles, džiovintus vaisius ir riešutus.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje – 50 min. (kepiau ilgiau).

Skonis: 9/10

Yra keksai desertiniam stalui, yra keksai pusryčių stalui. Šis labiau pusryčių, nors prie neypatingai pompastiškos arbatėlės irgi tinka. Komplimentų susilaukė.
Geras, bet nieko ypatingo apie jį pasakyti negaliu.

Reklama
Džiovintų vaisių keksas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s