Aguonų duonos pudingas.

2-oji Kalėdų diena: duonos ir aguonų pudingas.

Žinot kokia linksmiausia dalis? Nereikia kiaušinių, nereikia grietinėlės, nereikia ilgai kepti, nereikia ilgai gaminti. O skonis. Nuo minkštos, saldžios, aguoninės ‘bulkos’ atsiplėšti sunku.

Aguonų duonos pudingas
Poppy seed bread pudding

1.5 kepalo prancūziško ilgo batono
650 ml pieno
20 g sviesto
150 g aguonų
vienos citrinos tarkuota žievelė
keletas vanilės ekstrakto lašų
150 g cukraus pudros
skysto medaus, apie 4 valg. š.

Įkaitinti orkaitę iki 150C, ištepti gilų kepimo indą sviestu.
Puode ištirpinti likusį sviestą, supilti pieną, sudėti citrinos žievelę, cukraus pudrą ir įlašinti vanilės. Maišant lengvai pakaitinti mišinį.
Batoną supjaustyti 1.5 cm storio riekėlmis, jas sudėtis į plokštų indą ir apipilti karštu pienu. Batonas turi sudrėkti, bet neištižti. Jei reikia, riekeles apversti, kad sudrėktų ir kita pusė (man nereikėjo, palikau kelioms minutėms ir batonas sugėrė visą pieną).
Riekeles perdėti į kepimo indą ir kepti orkaitėje 10 min.

Aguonas sumalti. Sudėti ant apkepto pudingo, apšlakstyti maždaug 2 valg. š. medaus ir dar kepti apie 5 min.
Išimti, apšlakstyti likusiu medum, apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.

Skonis: 9.5/10

Duonos pudingas, bet gan drėgnas ir minkštas.
Skanumėlis. Batonas minkštas ir saldus, o aguonos tiesiog dera.

Reklama
Aguonų duonos pudingas.

Vienas komentaras “Aguonų duonos pudingas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s