Ant skrebučio.

Šmaikščiausia tai, kad atidarius šaldytuvą jame nėra jokio rimto valgio, užtat jis prigrūstas tokiais dalykais, kaip mango džemas, obuolienė, šokoladinis užtepas, citrininis kremas, neplanuotas varškės užtepas. Taip. Jie kartais pasitarnauja ne tik pusryčiams, bet ir pietums.

Kalbant apie pavadinimą, tai jis viso labo ‘oficialumas’. Nei vienu, nei kitu aš ypatingai skrebučių neskaninau. Skanūs jie ir šiaip, šaukštais valgant, bet netrukus aš sugebėjau jiems rasti ir kitus panaudojimus.

Citrininis kremas
Meyer Lemon Curd

1/2 stiklinės citrinos sulčių
2 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
1/2 stiklinės cukraus
2 dideli kiaušiniai
113 g sviesto, padalinto į 4 dalis

Į puodą pripilti maždaug 5 cm vandens, užvirti ir sumažinti ugnį.
Dubenyje sumaišyti sultis, žievelę, cukrų, kiaušinius, sudėti sviestą. Dubenį pastatyti virš verdančio vandens garų ir maišyti, kol masė pradės tirštėti ir pasieks 160F temperatūra. Masę nuimti nuo ugnies, per sietelį perpilti į indelius, uždengti ir atšaldyti šaldytuve.

Jei neturite termometro, tai pradėjus standėti masei, įmerkite medinį šaukštą. Jei perbraukus pirštu per kremą ant šaukšto linija lieka švari – masė gatava, jei linija apteka vėl citrininiu kremu, tai ją dar reikia kaitinti.

Skonis: 9/10
Saulė ir džiugesys indelyje. Bet kitą dieną jautėsi kiek ‘miltelinis’ prieskonis. Jo tik ką pagaminus nebuvo.

Nuo valgymo tiesiai iš stiklainio save sulaikiau. Sėkmingai sunaudojau kukliam tortui.

***

Varškės saldėsis, kuris aš tikėjausi, jog taps kažkuo panašus į pjaustomą desertinį sūrį mane apmovė. Želatina nesuveikė, jis nesustingo. Pirma nusprendžiau, jog tai bus užtepas. Vėliau, smalsumo vedama, pamėginau mažą šios varškės masę sustingdyti dar papildoma želatina. Fiasko. Nieko. Nereaguoja.
Galų gale tai tapo lietinių įdaru.

Varškės saldėsis
Geriausi receptai

2 kiaušinių
100 g cukraus
500 g varškės
200 g grietinėlės
1 citrinos žievelės ir sulčių
1 arb. š. vanilinio cukraus
100 g smulkintų migdolų
3 arb. š. želatinos su 3 valg. š. vandens

Išplakti kiaušinius ir cukrų. Sudėti varškę, išplaktą grietinėlę, citrinos sultys, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Pakepti susmulkintus migdolus keptuvėje ir atvėsinti.
Sumaišyti želatiną su vandeniu, leisti išbrinkti ir ištirpinti karšto vandens vonelėje.
Įmaišyti migdolus ir želatiną į varškės masę. Masę supilti į šaltu vandeniu išskalautas formeles, sudėti į šaldytuvą ir leisti mažiausiai 3 valandas pastovėti.

Skonis: 8.5/10

Jis turėjo būti pjaustomas. Galbūt želatina prasta, galbūt jos mažai, galbūt aš su ja gaminti nemoku, bet jis nesustingo. Tapo užtepu-įdaru-kažkuo valgomu šaukštais. Neplanuota. Skana. Bet tokiais kiekiais aš užtepų negaminu. Ir vargu ar gaminsiu.

Advertisements
Ant skrebučio.

Vienas komentaras “Ant skrebučio.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s