Kopūstų pyragas su razinomis ir riešutais.

Kopūstų pyragas su razinomis ir riešutais
Cabbage Quiche

Tešlai:
2 1/4 stiklinės miltų
100 ml baltojo vyno
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1/4 stiklinės šilto vandens
žiupsnelis druskos

Visus ingredientus suminkyti į vientisą tešlą. Leisti tešlai pailsėti pusvalandį. *

Įdarui:
800 g kopūsto
40 g razinų
50 g kedrinių pinijų
2 kiaušiniai
alyvuogių aliejaus
česnako skiltelės
druskos, pipirų, muskato

1 valg. š. vandens aptepti

Kopūstų lapus išvirti pasūdytame vandenyje, nuvarvinti ir supjaustyti. **
Įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą česnaką, kol paruduos, sudėti kopūstą, razinas, kedrines pinijas, prieskonius ir kepti apie 5 min.
Ataušinti. Sudėti išplaktus kiaušinius ir išmaišyti.
Iškočioti 2/3 tešlos ir iškloti formos dugną ir kraštus, sudėti įdarą, iškočioti likusią tešlą ir ja užkloti įdarą. ***
Viršų aptepti vandeniu, pabadyti šakute.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 40 min.

* vandenį po truputį pilkite minkant tešlą, atitinkamai tiek, kiek jo prireiks.
** kopūstus supjausčiau ir pašutinau, kol jie suminkštėjo.
*** tešlos dariau 2/3 kiekio, todėl sėkmingai išklojau ja 23 cm skersmens formą.

 Skonis: 8.5/10

Iš tikro, tai nebuvo skonių sprogimas. Gan standartinis kopūstų pyragas, o jo skoniui apibūdinti daug būdvardžių neparinksi. Razinos suteikia vietomis saldumo, bet pyragas vistiek – griežtai užkandinis, kuriam net šakutė ir peilis nebūtini.
Ypatingai patiko tešla. Dažnai susidurdavau su problema, kad tešla užtemdydavo įdarą, o ši buvo labai paklusni, lengvai plonai išsikočiojo ir, kaip aš mėgstu, tapo apvalkalu įdarui. Pats tas.

Reklama
Kopūstų pyragas su razinomis ir riešutais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s