Baltojo šokolado ir aviečių duonos pudingas.

Ryžius su imbieru ir česnaku atradau iš naujo, o ir pasigaminti trunka jau viso labo apie 10 minučių. Ta proga, nuotrauką ten irgi keisti galima.

Baltojo šokolado ir aviečių duonos pudingas
White Chocolate and Raspberry Bread amd Butter Pudding

sviesto formai
12 baltos duonos riekelių, be plutos
sviesto duonos riekelėms aptepti
185 g šaldytų aviečių
150 g baltojo šokolado, smulkinto
375 ml pieno
4 kiaušiniai
2 valg. š. cukraus
2 arb. š. apelsino žievelės
cukraus pudros

Orkaitė – 180C.
8, 125 ml talpos formeles ištepti sviestu.
Duonos riekeles aptepti sviestu, padalinti į 4 trikampius. Du trikampius dėti į formelės dugną, apdėti šonus dar trimis, sudėti avietes, šokoladą ir uždengti likusiais trikampiais.
Lengvai išplakti pieną, kiaušinius, cukrų ir apelsino žievelę. Nedideliu šios masės kiekiu apipilti paruoštą pudingą ir palikti porai minučių. Supilti likusią masę ir dėti pudingą kepti 25 min.
Palikti ataušti 10 min ir apibarstyti cukraus pudra.

Skonis: 10/10

Be abejonės- fantastika. Tai, kad baltas šokoladas tinka su raudon uogom žino jei ne visi, tai daugelis. Pusiausvyra tarp baltojo šokolado saldumo ir uogų rūgštumo, vietomis traški, vietomis šaukšteliu kabinama duonos masė.
Labai.

Advertisements
Baltojo šokolado ir aviečių duonos pudingas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s