Grikių ir burokėlių košė.

Marcipaniniai blynai prarado savo žavesį ir dingo iš mano favorit’ų. Tai buvo naujoko susižavėjimas, turbūt. O dabar, kartais, man iš viso atrodo, kad mano skonio receptoriai pradeda atbukti.

Grikių ir burokėlių košė
Košės

300 ml grikių
2 valg. š. aliejaus
didelio svogūno
400-500 g burokėlių
skiltelės česnako
700-800 ml vandens
1 v. š. smulkintų čiobrelių
2-3 v. š. smulkintų krapų
druskos, juodųjų pipirų

Kruopas suberti į puodą, kaitinti 4-5 minutes.
Įkaitintame aliejuje kepti smulkintus svogūnus ir tarkuotus burokėlius 5 min. Sudėti grūstą česnaką ir dar pakaitinti. Masę perdėti į puodą su kruopomis, supilti karštą vandenį, pagardinti druska, pipirais ir čiobreliais, sumažinti ugnį ir uždengus troškinti 25-30 min., kol vanduo susigers į kruopas.
Jei reikia baigus pagardinti dar druska ir pipirais, įmaišyti krapus.
Patiekti su grietine.

Skonis: 8.5/10

Švelnu, gan neutralu, nors ne tai, ką valgyčiau dažnai.

Reklama
Grikių ir burokėlių košė.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s