Džemas su kriaušėmis ir karamele.

Džemas su kriaušėmis ir karamele
Pear and Caramel Jam

1 kg kriaušių, nuluptų ir supjaustytų
300 g cukraus
10 g vanilinio cukraus
citrinos žievelė ir sultys
vanilės ankštis
2 cm dydžio imbiero šaknis, nulupta
pakuotė (25 g) pektino
100 ml kriaušių sulčių
50 ml tamsaus romo

Karamelei:
100 g cukraus
50 ml šalto vandens
50 ml karšto vandens

Karamelei kaitinti cukrų su šaltu vandeniu. Kai cukrus ištirps, o karamelė bus tamsios gintaro spalvos, nuimti nuo ugnies, įmaišyti karštą vandenį (atsargiai, nes karamelė reaguoja) ir atvėsinti iki kambario temperatūros.

2/3 pjaustytų kriaušių sutrinti į tyrelę. Sumaišyti su likusiom kriaušėm, cukrum ir vaniliniu cukrum. Supilti karamelė, citrinos sultis, sudėti citrinos žievelę, vanilės minkštimą ir įmesti pačią ankštį. Įdėti nuluptą imbierą.
Kaitinti ant stiprios ugnies ir nuolat maišant užvirti.
Ugnį sumažinti ir retkarčiais pamaišant virti apie 1 valandą.

Kai kriaušės suminkštės ir dalis sulčių išgaruos, išimti imbierą ir vanilės ankštį. Sudėti pektiną, padidinti ugnį ir gaminti apie 5-10 min., kol džemas sutirštės.
Džemui tapus norimos konsistencijos*, supilti kriaušių sultis, romą, išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.

* norint patikrinti konsistenciją, virimo pradžioje įdėkite lėkštutę į šaldiklį.
Spėjant, kad džemas jau paruoštas, išimkite lėkštę, užlašinkite ant jos džemo ir stebėkite jo konsistenciją: toks jis bus atvėsęs. Jei konsistencija tenkina – džemas paruoštas, jei ne – virkite dar.

Skonis: 8.5/10

Skanu, bet man pasirodė per daug. Aš šiaip ‘švaresnio’ skonio megėja.
Aktualiausias dalykas – karamelė. Ji juntama, bet ne taip, kaip to tikimasi. Džemo saldumas greitai ją nukelia į galinį planą.

Reklama
Džemas su kriaušėmis ir karamele.

2 komentarai “Džemas su kriaušėmis ir karamele.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s