Putojančio vyno želė.

Turėjo būti su vynuogėmis, bet kaip specialiai tą dieną jų neradau. Tada pasielgiau gan vaikiškai ir sudėjau marmeladinius saldainius.
Su vynuogėm būtų buvę geriau.

Putojančio vyno želė
Iki receptai

300 ml karšto vandens
55 g cukraus
500 ml balto putojančio vyno
4 želatinos lapelių
150 g vynuogių

Vandenį ir cukrų sumaišyti, kaitinti kol cukrus ištirps. Užvirti, kelias minutes pavirti.
Želatinos lapelius sudėti į putojantį vyną, palitki 5 min. Išimti, nuspausti ir sudėti dar į karštą sirupą. Maišant ištirpinti.
Sirupą sumaišyti su putojančiu vynu, leisti kiek atvėsti. Dėti į šaldytuvą.
Kai želė pradės stingti, vynuoges suberti į stiklines, užpilti želės mase. Viską uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą sustingti.

Skonis: 7/10

Reikia priprasti, nes pirmas įspūdis – grubokas ir švelniai kartus.
Su vynuogėm gal ir būtų buvę geriau.

P.S. pastebėkite, kad šampanas nėra kaitinamas, todėl laipsniai visi išlieka.

Idėja su brie sūriu ir šampano želės gabaliukais man patinka.

Reklama
Putojančio vyno želė.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s