Nekeptas šokoladinis pyragas.

Padarius patį paprasčiausią tinginį, jį supjausčius kubeliais, sudėjus ant lėkštės ir padėjus ant viršutinės šaldytuvo lentynos, idėja pasirodė MIELA.
Jis gan greitai nyko, nors ir nėra pyrago tipas, kurį reikėtų ‘suvartoti’ per keletą dienų.
Tą akimirką aš atidaviau deramą pagarbą nekeptiems skanėstams, kurie šaldytuve gali būti laikomi gan padorų laiką. Ir nereikia skubėti jų suvalgyti, nes skonis ir išvaizda nyksta akyse.

Šaltas šokoladinis pyragas
Geriausi receptai (turbūt)

250 g avižinių sausainių
150 g pieniško šokolado
150 g juodjo šokolado
100 g sviesto
100 ml šviesaus sirupo
100 g marmelado
60 g razinų
60 g graikinių riešutų
1 a. š. vanilinio miltinio cukraus

Sausainius suturpinti, marmeladą ir riešutus susmulkinti. Razinas nuplauti ir nusausinti. Viską sumaišyti.
Šokoladą, sviestą, sirupą ir miltelinį cukrų ištirpinti karšto vandens vonelėje, užpilti sausainių masę, išmaišyti. Sudėti ant maistinės plėvelės ir dėti į šaldytuvą sustingti.

Skonis: 9.5/10

Jis taip kabina. O supjausčius kubeliais, tai saikas iš viso dingsta.
Prisipažinsiu, to nesitikėjau, bet matyt pieniško ir juodojo, o ne vien tik juodojo, šokolado mišinys padaro savo.
Su sausainiais ir riešutais – gan standartiška, o marmeladas ir razinos viska prikelia naujam gyvenimui.

Reklama
Nekeptas šokoladinis pyragas.

6 komentarai “Nekeptas šokoladinis pyragas.

    1. Šiaip, marmeladas panašus dalykas į uogienę. Galima nusipirkti maisto prekių parduotuvėse, marmeladu jis ir pavadintas, beeet ) kadangi aš nelabai įsivaizdavau jo pjaustymą gabaliukais, tai naudojau marmeladinius saldainius: http://s44.radikal.ru/i105/0904/28/840196d395c7.jpg , tik ne taip gausiai cukruje apvoliotus ( ‘Rūtoj’ pirkau ).
      Šviesus sirupas: http://www.missingsweden.com/images/products/Various/dansukker-ny_ljus_sirap750g.jpg , didesnėm Maximoj/ Rimi turėtų būti. ))

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s