Grikių ir varškės apkepas.

Grikių ir varškės apkepas
Sotūs pietūs

1.5 stiklinės grikių
400 g varškės
300 g rūkytos kiaulienos šoninės
3 v. š. sviesto
2 svogūnai
saldžioji malta paprika
druska, pipirai
žiupsnelis mairūnų
150 g grietinės

Grikius perliet. Užpitli 3 stiklinėmis sūdyto vandens ir virti apie 20 min., kol grikiai išvirs.
Pakepinti susmulkintą šoninę, sudėti į grikius.
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, apkepti svieste, sudėti į varškę. Pagardinti prieskoniais, įmaišyti grietinę.
Į kepimo indą sudėti pusę grikių, varškės masę ir likusius grikius.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30 min.

Skonis: 8/10

Pagaminus kelis kartus vis paragaudavau ir galų gale nusprendžiau, kad grikių ir šoninės masė man netinka su varškei būdingu ‘sūrumu’.

Reklama
Grikių ir varškės apkepas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s