Daržovių paštetas.

Tai buvo vienas iš tų kelių/poros receptų, kurie nusprendžia apie tai, jog tu nori nusipirkti knygą. Nors nusipirkus, pradėjau toli gražu ne nuo jų.

Recepto knygoje tikslumo pagirti negalėčiau, mat 50 g sviesto formos ištepimui teoriškai man pasirodė per daug. Spėjau, jog apie jį eigoje buvo praleista.
Kaip ir apie svogūnus, ką su jais daryti pakepinus: sutrinti, ar netrintus sudėti. Kadangi tai irgi daržovė, spėju, jog sutrinti.

Į paštetą sviesto nedėjau, tepiau formą toli gražu ne 50 g,svogūnus su daržovėm sutryniau ir naudojau žirnius.

Daržovių paštetas
Vegetariški patiekalai

Pusės gumbo saliero
2 didesnių morkų
1 stiklinės virtų pupelių/žirnių
50 g riešutų
2 svogūnų
4 kiaušinių
didelės bulvės
50 g sviesto
4 v. š. aliejaus
druskos, pipirų, mairūnų

Bulvę, morkas ir salierą nulupti, išvirti.
Svogūnus susmulkinti, apkepti aliejuje.
Riešutus susmulkinti.
Visas daržoves sutrinti, įmaišyti žirnius ir riešutus (šaukštą palikti apibarstymui). Į daržovių masę įmaišyti kiaušinių trynius, prieskonius ir dalimis iki standumo išplaktus baltymus.
Masę sudėti į sviestiniu popierium/ sviestu išteptą ir džiuvesėliais pabarstytą formą, viršų apibarstyti likusiais riešutais ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.

Skonis: 9/10

Labai neblogai, aš visai nenusivyliau, likau patenkinta. Ragavusieji irgi.
Masė gan minkšta, ją nesunku užsitepti, taip pat galima peiliu pjaustyti.
Skonis ‘riešutinis’, neblankus, bet gan tipiškas daržovėms.
Trumpai tariant, manau, kad verta bandyti.

Reklama
Daržovių paštetas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s