Rudeninis pyragas.

Rudeninis pyragas
Geriausi receptai 2009 nr 4

Tešlai:
1 virtos bulvės
1 virtos morkos
150 ml kvietinių miltų
100 ml rupių miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
125 g sviesto
riebalų formai

Įdarui:
170 g grybų
didelio svogūno
2 morkų
1 v. š. aliejaus kepti
1/2 a. š. druskos
1/4 a. š. juodųjų pipirų
150 g rūkyto kumpio
250 g vyšninių pomidorų
1 1/2 a. š. picos prieskonių
2 kiaušinių
200 ml grietinėlės kavai
100 g tarkuoto sūrio
šviežių bazilikų lapelių

Tešlai sutarkuoti bulvę ir morką. Sumaišyti su miltais, kepimo milteliais, sviestu, suminkyti tešla.
Formą patepti riebalais ir tešla iškloti dugną ir kraštus.
Įdarui grybus supjaustyti griežinėliais, morką sutarkuoti, svogūną susmulkinti.
Aliejuje apkepti svogūną, išimti. Apkepti morkas, sudėti grybus, pakepti, įmaišyti keptus svogūnus, pagardinti druska, pipirais. Masę sudėti ant tešlos.
Ant morkų mišinio sudėti griežinėliais pjaustytą kumpį, per pusę perpjautus pomidorus. Viską apibarstyti picos prieskoniais.
Grietinėlę išplakti su kiaušiniais, įmaišyti sūrį. Mase užpilti įdarą ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
Papuošti bazilikais.

Skonis: 10/10

Puikus, vienas geriausių pikantiškų pyragų kuriuos esu valgius.
Tešla gan minkšta, netrupanti, įdaras įvairus, ryškus, bet vientisas.
Rodos, visais atžvilgiais nusisekęs gaminys.

Reklama
Rudeninis pyragas.

4 komentarai “Rudeninis pyragas.

  1. Iš pavadinimo tikėjausi kokių riešutų, obuolių, slyvų itt, bet kai pamačiau bulvę ir morką tešloje, šiek tiek nustebau… ;D
    Turėtų būti labai skanu, ypatingai suintrigavo tešla : )

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s