Švilpikai.

Švilpikai
Švilpikai

Skonis: 9/10

Žaidimas. Iš tikro. Bet linksmas.
Beje, švilpikai gan linksmai kramtosi ir ką tik ištraukti iš orkaitės be nieko. Nu bet. Grybų padažas. Čia gi dar geriau. Švilpikai tada kiek suminkštėja, bet vistiek – yra ką pakramtyti. Patys švilpikai gan tipiški, tik traškesni, kiek duoną primenantis (miltai, miltai), todėl su tradiciniais padažais ypač gerai dera.
Norėčiau, kad jie būtų gan retenybė mūsų namuose.
Įdomi alternatyva visokiems virtinukų, makaronų ir t.t. megėjams.

Advertisements
Švilpikai.

7 komentarai “Švilpikai.

  1. Vaikystėje mama švilpikus kepdavo keptuvėje, valgydavome su grietine. Šiandien pabandžiau kepti orkaitėje – gavosi visai ne sausi nes į tešlą įbėriau žiupsnelį kepimo miltelių, nuo ko jie tapo puresni, o viršų aptepiau plaktu kiaušiniu ir pabarsčiau kmynais. Su grybų padažu buvo tobula! Ačiū už įkvėpimą. 😉

  2. audre sako:

    …o mane juos kepti išmokė mano Bobutė (dzūkai jokių ten močiučiučiučiu …). Ji krakmolo nedėdavo, netgi grietinės šauktą į ,,tešlą” mesteldavo – ekologiškos Dzūkijos bulvikės nė negalvodavo ,,praskysti”. Šiais gi laikais labai patartina švilpikus pavolioti maltuose džiūvėsėliuose – pagerina vaizdą ir nekimba prie kepimo paviršiaus (tada galima dėti mažiau miltų ir švilpikai gaunasi minkštesni) .
    …nežianau, kas čia kaltas: ekologija ar laikas, ar sentimentai, bet Bobutės keptiems niekas negali prilygti…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s