Rabarbarų ir aviečių kobleris.

Pagal receptą, šiam kobleriui pasigaminti galima ir ledus. Aš nesivarginau, pakeičiau paprastais vaniliniais, bet dėl ‘protokolo’ receptą irgi pateiksiu.

Rabarbarų ir aviečių kobleris
Rhubarb and Raspberry cobbler

750 g rabarbarų, supjaustytų 2 cm gabaliukais
400 g cukraus
250 g šaldytų aviečių
30 g miltų
1 1/2 apelsino žievelė ir sultys
40 ml apelsinų likerio (pvz Cointreau)

Ledams:
400 ml plakamosios grietinėlės
plonai nuskusta citrinos žievelė
6 kiaušinių tryniai
120 g cukraus
2 v. š. citrinos sulčių
200 ml kefyro

Tešlai:
300 g savaime kylančių miltų (self raising)*
100 g sviesto
50 g cukraus
2 a. š. cinamono
185 ml kefyro +papildomai aptepti

* Miltų, druskos ir kepimo miltelių mišinys. Proporcijos tokios: 1 stiklinė miltų;1 1/4 a. š. kepimo miltelių; 1/4 a. š. druskos.

Ledams ant vidutinės ugnies kaitinti grietinėlę ir citrinos žievelę.
Išplakti iki baltumo trynius, cukrų, įmaišyti citrinos sultis. Įmaišyti grietinėlę, perpilti viską vėl į prikaistuvį ir maišant kaitinti, kol masė padengs šaukštą.
Viską perdėti į ledukų vonelę, įmaišyti kefyrą ir galutinai ataušinti masę.
Perpilti į ledų gaminimo aparatą ir šaldyti pagal instrukcijas.

Orkaitė – 180C.
Sumaišyti rabarbarus, avietes, cukrų, apelsino žieveles ir cukrų, miltus bei likerį. Viską paskirstyti per 6, 250 ml talpos (arba vieną didelį ) indą.
Tešlai kombaine sumaišyti miltus su sviestu, 2 valg. š. cukraus, 1 a. š. cinamono ir 1 a. š. jūros druskos. Kai susidarys trupiniai, supilti kefyrą ir užmaišyti tešlą. Perkelti ant miltuoto paviršiaus, išminkyti ir iškočioti 5 mm storio lakštą. Išpjauti 5 cm skersmens apskritimus ir juos sudėtį, lengvai paspaudžiant, ant rabarbarų ir aviečių mišinio. Aptepti paviršių kefyru, apibarstyti likusio cukraus ir cinamono mišiniu bei kepti 25-30 minučių, kol tešla apskrus.
Tiekti karštą su ledais.

Skonis: 10/10

Daug vaisių, sulčių ir nedaug traškios, cinamoninės, cukraus granulėmis padengtos tešlos. Su vanilniais ledais – tooobulas dalykas.
Kraunant vaisius į indą, nebijokite, jei jis bus puspilnis. Kepant, vaisių tūris sumažės, išsiskirs daug sulčių. Beje, pastarosios labai saldžios, nes cukraus kiekis irgi nemažas, bet jei neplanuojate vienu prisėdimu suvalgyti pusę koblerio, tai netrukdo, o vaisinį skonį tik sustiprina.

***

Iki šio įrašo paskelbimo aš spėjau išbandyti dar ir antrąjį, beveik identišką koblerį: dvigubai mažiau tešlos (atitinkamai ir rabarbarų), bei avietes pakeičia obuoliai. Žinot, tradicinis obuolių ir rabarbarų derinys.

Antros nuotraukos daryti taip pat nesivarginau, mat išvaizda beveik nesiskiria.

Rabarbarų, obuolių ir cinamono kobleris
Rhubarb, apple and cinnamon cobbler

400 g rabarbarų
3 obuoliai, nulupti, supjaustyti skiltelėmis
110 g cukraus
40 g medaus
2 v. š. kukurūzų miltų
1 citrinos sultys

150 g savaime kylančių miltų
30 g cukraus
1 1/2 a. š. cinamono
50 g šalto sviesto
90 ml kefyro/ pasukų + aptepimui

Orkaitė – 190C.
Rabarbarus supjaustyti, sumaišyti su obuoliais, cukrum, medum, kukurūzų miltais ir citrinos sultimis. Sudėti į 1.5 l talpos kepimo indą.

Sumaišyti miltus, 2 v. š. cukraus, 1 a. š. cinamono, 1 a. š. jūros druskos ir sviestą smulkintuve iki trupininės masės.
Supilti kefyrą ir sukti, kol tešla sulips į vieną.
Išimti ant lengvai miltais pabarstyto stalviršio ir išminkyti tešlą, kad ji būtų elastinga. Iškočioti 4 mm storio lakštą ir išpjauti maždaug 5 cm skersmens skritulėlius. Juos, lengvai paspaudžiant, sudėti ant rabarbarų ir obuolių įdaro. Aptepti tešlą kefyru ir apibarstyti likusio cukraus ir cinamono mišiniu.
Kepti 45-50 min.

Patiekti su grietinėle arba ledais.

Skonis: 8.5/10

Neblogai, bet jei reikėtų pasirinkti, tai teikiu pirmenybę pirmajam kobleriui. Jis buvo intensyvesnio vaisių-uogų skonio.
Man medus čia nepatiko. Ir išsiskyrusių sulčių sutirštinimui geriau naudoti paprastis (pirmasis kobleris), o ne kukurūzų (antrasis kobleris) miltus.

Advertisements
Rabarbarų ir aviečių kobleris.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s