Plaktas medus.

Tai labiau idėja, nei receptas, kurią pamačius tuoj pat užsidegiau išbandyti.
Baltos spalvos, tąsios konsistencijos medus. Nežinau ar tekstūra priklauso nuo medaus rūšies, bet maniškis, nors ir tepėsi, bet buvo tąsus ir tysdavo siūlais. Laukiau, kol kas nors bestels į stiklainėlį ir paklaus ‘kas čia?’, o aš sakysiu ‘meeedus’, apsisuksiu ir nueisiu.

Kodėl jį verta gaminti? Patraukli balta spalva, įdomi konsistencija ir vos vos pakitęs skonis. Suprasit ar ne, skonis- uždaresnis. Ir viskas ko jums reikia: medaus.

Plaktas medus
Creamed Honey

Skystas medus ir ‘susicukravęs’ medus santykiu 1:1, nors skysto galite imti truputėlį daugiau.
Jį sudėkite į maišiklį (angl. stand mixer) ir nedideliu-vidutiniu greičiu plakite apie 20 min.  Maišiklio neturiu, todėl sudėjau į plaktuvą ir taip pat plakiau 20 min. Medus pabala ir tampa vienalytis. Plakimą galite pakartoti (plakiau 2 kartus).

Kaip ir šaltinio autorė siūlė, pasiėmus skrebutį aš ant jo užtepiau sviesto, medaus ir pagardinau cinamonu. Puikus reikalas. Ir, mano nuomone, skonis geresnis nei būčiau naudojusi paprastą medų.

Reklama
Plaktas medus.

2 komentarai “Plaktas medus.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s