Kruopų- pupelių sriuba

Peržvelgus keletą savo blog’o puslapių, pati patikėjau, kad maitinuosi tik miltiniais patiekalais. Ir saldžiais ir ne, bet miltiniais. Maždaug, ‘ką ši mergina sau leidžia pavasariui ateinant?’.
Aiškintis, beabejo, poreikio neturiu, bet vien miltiniais aš nesimaitinu. Nors. Tikrai galėčiau šiuo metu jums patikėti ne vieną ir ne du receptus :). Taip išeina,kad saldumynų sferoje vis nauji bandymai, o kasdienio maisto – elementari improvizacija iš to, ką turim. Ir tai blog’o nepasiekia.

Mane pačią jau pradeda skatinti įrašai, kur dar pirmoje pastraipoje užsimenama apie tai, kad pavasariui artėjant reikia pereiti prie sveikesnio maisto. Vargu ar tai tinka man. Pagrinde, tiek žiemą, tiek vasarą, maistas kinta visai nežymiai. Tik temperatūra. Jei vasarą sausus pusryčius užsipilu šaltu pienu, tai žiemą aš jį pašildau. That’s the trick.

O rytoj jau pavasaris.

Kruopų – pupelių sriuba
Geriausi receptai

250 g miežinių/kvietinių kruopų
100 g džiovintų baltųjų pupelių
100 g džiovintų raudonųjų pupelių
2 l vandens
2 česnako skiltelės
5 šalavijo lapeliai
rozmarino šakelė
200 g pomidorų
2 vištienos sultinio kubelių
4 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Kruopas ir pupas 12 valandų mirkyti.
Nukošti, sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir užvirti.
Sudėti česnaką, šalaviją, rozmariną, pomidorus, vištienos sultinio kubelius ir ant mažos ugnies virti apie 2 valandas.
Paskaninti aliejumi, druska ir pipirais.

Skonis: 7.5/10

Toli gražu ne mėgstu visų kruopų. Sriuba nebloga, bet asmeniškai aš jos kartoti nebenorėčiau.
Kruopos palengva suverda, kad suteikti sriubai tirštą konsistenciją, jungiantis vanduo įgauna kiek glitumo, bendras skonis visai neblogas. Įvairus, nors ne perdėm ryškus.
Tikėjausi įspūdingesnio efekto.

Reklama
Kruopų- pupelių sriuba

2 komentarai “Kruopų- pupelių sriuba

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s