Vištienos- abrikosų rizotas.

Vištienos-abrikosų rizotas
Geriausi receptai

2 v. š. aliejaus
svogūno
2 česnako skiltelių
300 g perlinių kruopų
300 g vištienos filė
raudonos paprikos
600 ml vištienos sultinio
410 g skardinės konservuotų abrikosų
1/4 a. š. kajeno pipirų
100 ml saldaus aitriųjų paprikų padažo

Į įkaitintą aliejų sudėti smulkintą svogūną ir česnaką.
Pakepti, sudėti perlines kruopas, kelias minutes pakepti ir sudėti kubeliais pjaustytą vištieną. Apkepus vištienai sudėti pjaustytą papriką, smulkintus abrikosus, supilti sultinį, įdėti pipirų ir supilti aitriųjų paprikų padažą.
Viską gerai išmaišyti ir troškinti ant silpnos ugnies apie 30 min.

Skonis: 8.5/10

Rizotu nepavadinčiau, mat net pagal gaminimo eigą tai kur kas labiau panašu tiesiog į troškinį.
Aitriųjų paprikų padažo dėjau mažiau, o skysčių kiek daugiau.

Iš esmės, aš juo patenkinta. Kiečiausios – perlinės kruopos, visa kita susimaišo į vieną saldžiai aštrų skonį ir suteikia visam patiekalui pagrindinį skonį.
Vištiena visiškai suminkštėja, paprikos irgi, abrikosų gabalėliai neišsilaiko po tiek laiko troškinimo ir maišymo ir virsta plaušeliais.

Reklama
Vištienos- abrikosų rizotas.

4 komentarai “Vištienos- abrikosų rizotas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s