Jogurtinis rozmarinų ir levandų keksas.

Jogurtinis rozmarinų ir levandų keksas
Rosemary Youghurt Cake with Lavender Glaze

140 g miltų
1 1/2 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
144 g cukraus
5-7 cm ilgio rozmarino šakelė, lapeliai sukapoti
90 g natūralaus jogurto
2 dideli kiaušiniai
63 g augalinio /vynuogių kauliukų aliejaus

Orkaitė – 180C.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
Kiaušinius išplakti su cukrum, įmaišyti rozmariną, jogurtą ir aliejų. Sumaišyti su miltais.
Sukrėsti tešlą į 23×7 cm kekso formą ir kepti 50-55 minutes.
Ataušinti.

1/2 stiklinės pieno
1 v. š. džiovintos levandos žiedų
1 stiklinė cukraus pudros

Pieną kaitinti iki užvirimo, nuimti nuo ugnies, įmaišyti levandas, uždengti ir leisti pastovėti 5-8 minutes.
Pieną perkošti ir sumaišyti su cukraus pudra. Glajumi apipilti ataušusį keksą.

Skonis:10/10

And that’s, where the magic happens.
Tai yra viskas, ko aš tikiuosi iš kekso sutinkant pavasarį: lengvas, minkštas ir neriebus. Nors prie širdies dėk ir malonybiniais žodžiais vadink.
Levandos ir rozmarinas- akcentas, kuris visą mano dieną apverčia aukštyn kojom.

Pastebėjimas dėl glajaus: nesiūlau kaitinti 1/2 stiklinės pieno, nes sumaišius su cukraus pudra iš to neišeina nieko gero. ‘Skystalas’.
Pieno kaitinti galite kiek norite, bet į cukraus pudrą įmaišyti užteks kelių šaukštų, kol gausite norimos konsistencijos glajų.

Advertisements
Jogurtinis rozmarinų ir levandų keksas.

2 komentarai “Jogurtinis rozmarinų ir levandų keksas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s