Rūkytų žuvų ir ryžių apkepas.

Rūkytų žuvų ir ryžių apkepas
Geriausi receptai 2011 nr 1

nepilnos stiklinės ilgagrūdžių ryžių
0.5 l vištienos sultinio
200 g rūkytų žuvų
nedidelio poro
2 v. š. smulkintų krapų
žiupsnelio citrinpipirių
stiklinės pieno
3 kiaušinių
druskos

Ryžius išvirti sultinyje.
Porą susmulkinti, sumaišyti su ryžiais, smulkinta žuvimi, krapais ir citrinpipiriais. Masę sudėti į riebalais išteptą formą.
Išplakti kiaušinius, pieną ir žiupsnelį druskos. Plakiniu apipilti ryžių masę ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje – 45 min.

Skonis: 9.5/10

Mano nuostabai, tai mano skonio apkepas. Kiek nepasitikėjau jau ryškų skonį įgavusiais ryžiais ir rūkyta žuvimi, bet viskas išėjo labai gerai.
Ypatingai man patiko pjaustyti krapus ir berti citrinpipirius. Jie jau kvepia šiltais orais.
O sėdint priešais langą ir besimėgaujant šviečiančia saule, jaučiant (vėl gi) švelnų krapų skonį, jaučiausi jau visu drąsiu žingsniu įžengus į šiltąjį sezoną.

Reklama
Rūkytų žuvų ir ryžių apkepas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s