Sūrio paplotys.

Sūrio paplotys
Didžioji Virtuvės Knyga

300 ml miltų
150 g sviesto
1-2 v. š. šalto vandens

125 g Rokforo/ kito pelėsinio sūrio
175 g varškės
3 kiaušiniai
75 ml grietinėlės
50 g sviesto
druskos, pipirų, uoginių paprikų

Iš miltų, sviesto ir vandens suminkyti tešlą. Ją dėti 30-60 min. į šaldytuvą.
Rokforą, varškę, kiaušinius, grietinėlę ir sviestą išsukti iki vienalytės masės, pagardinti prieskoniais.
Tešlą iškočioti, ja iškloti 28 cm skersmens formą, dugną subadyti šakute. Supilti įdarą ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 min.

Skonis: 8.5/ 10

Kai jis tik iškepė ir pravėrus orkaitę tvykstelėjo TAS sūrinis kvapas, aš pagalvojau, kad tepadeda šiam pyragui… Ir man, jį ragaujant, irgi.
Bet kvapas dingo greitai, o aš jau jį ragavau kitą dieną.

Tešla prėska ir tiesiog smėlinė. Ji tinka su pyragu, bet vieną ją graužti, atsilaužus gabaliuką – sumanymas prastas. Manau, beje, kad 2/3 tešlos gali pilnai užtekti visam įdarui, tada ir jos, vienos, neturėtų likti.
O įdaras. Įdaras sūrinis, man pelėsinio sūrio nedaug jautėsi, bet kitiems, pasirodo, jis dar ir kaip atsiskleisti sugebėjo.
Kas pelėsio nevalgo -tebūnie, o man patiko su obuolių džemu.

Advertisements
Sūrio paplotys.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s