Užkandžiai.

Originalesnio nieko nesulgavojau. Šį kartą apie lengvus užkandžius, kurie tinka ekranui arba šiaip pasisedėjimui.

Keptos bulvytės
Homemade Paprika Roast Potato Chips

5 nemažos bulvės, supjaustytos 1 cm storio šiaudeliais
3 v. š. aliejaus
2 a. š. paprikos
1 v. š. maltų juodųjų pipirų
1 v. š. rupios jūros druskos

Orkaitė – 200C.
Bulvytes sudėti į skardą (kuo daugiau erdvės joms paliksite, tuo traškesnės iškeps), apšlakstyti aliejumi, rankomis išmaišyti.
Pabarstyti paprika, pipirais, druska, išmaišyti vėl.

Kepti orkaitėje 40-50 minučių, kol apskrus.

Skonis: 9/10

Naudojausi tiktai instrukcijomis ir kepiau pačias paprasčiausias.
Linksmas pasižaidimas.
Vėliau galima su prieskoniais improvizuoti kaip tik į galvą šauna.

Maniškės buvo dvigubai plonesnės, todėl ir kepė viso labo apie 20 min. Stebėkit.

***

Lavašo traškučiai. Lavašą galite gaminti patys, galite naudoti jau paruoštą. Lietuviškuose blog’uose mačiau, kad traškučius kepa plonai aptepus majonezu ir apibarsčius pasirinktais pagardais, aš dariau dar viską paprasčiau.

Lavašo traškučiai

lavašo
alyvuogių aliejaus
prieskonių

Orkaitė – 200C.
Lavašą supjaustyti gabalėliais, sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus, apibarstyti prieskoniais ir kepti, kol traškučiai apskrus ir taps traškūs.

Skonis: 9/10

Paprasta kaip du kart du ir skonis geras. Ploni ir traškūs.

***

Mano improvizacija, kuri, vėliau paaiškėjus, buvo vykusi improvizacija. Sluoksniuotos tešlos šaldikliuose turite turbūt daugelis. Trumpam pamirštam apie visus jau išbandytus tradicinius derinius ir pasidairom ko nors įdomesnio.

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su sūriu, obuoliais ir riešutais

Sluoksniuotos tešlos
kamamberto/ brie
obuolių sūrio
smulkintų riešutų

plakto kiaušinio
rudojo cukraus
čiobrelių

Sluoksniuotą tešlą (250 g) padalinam į 18 kvadratėlių.
Kamamberą supjaustom nededeliais trikampiais, obuolių sūrį – kubeliais, riešutus susmulkinam.
Ant tešlos kvadratėlio dėti porą kamambero trikampėlių, obuolių sūrio ir smulkintų riešutų. Uždengti kitu sluoksniuotos tešlos kvadratėliu ir kraštus “apspaudyti“ šakute.  Taip paruošti ir likusias “pagalvėles“.
Orkaitė – 180C.
Pyragaičius sudėti ant skardos, aptepti kiaušiniu plakiniu ir apibarstyti rudojo cukraus ir čiobrelių mišiniu.
Kepti kol tešla pakils ir taps gražaus auksinio atspalvio.

Skonis: 9.5/10

Kaip ir minėjau – vykusi improvizacija.

***

Dėl šio, tai sukau galvą ar iš viso pasakoti. Skirti atskiro įrašo nesinorėjo, bet ir papasakoti apie tai, kaip a la ‘jogurtinę duoną’ dariau troškau. Žinot, vienas iš tų ‘killer’ receptų, kurie priverčia tave nusipirkti visą knygą su mintiimi, jog galbūt nuo būtent jo ir pradėsi. Taip nebūna. Bet jam irgi laikas ateina.

Peržvelgus sudėtį iš tikro iškyla klausimas “…?“. Aš nebūčiau aš, jei viską, kas man atrodo nors kiek įtartina neišbandyčiau savo kailiu. Aš juk neleisiu pro akis praslysti galbūt ‘šimtmečio receptui’. Ne, jokiu būdu.

Jogurtinė duona
Kasdienė ir šventinė duona

350 g mėgstamo jogurto
100 g grūdėtos varškės
200 g ryžių dribsnių
1 a. š. druskos
1 v. š. miltų
50 ml tirpinto sviesto/ aliejaus
150 g kukurūzų dribsnių
kiaušinio
pieno (nebūtinai)

Sumaišyti jogurtą, varškę ir ryžių dribsnius. Uždengti maistine plevele, dėti nakčiai į šaldytuvą.
Sumaišyti druską, miltus, aliejų, kukurūzų dribsnius, plaktą kiaušinį. Sudėti į jogurto masę.  Masė neturi priminti labai tirštos košės, todėl jei reikia, įpilti pieno.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, paskirstyti tešlą.
Kepti iki 225C orkaitėje 40 minučių, kol apskrus.

Leisti atvėsti, supjaustyti, patiekti pagardinus grūdėta varške ir žalumynais.

Skonis: 6.5/10

Šios DUONOS (aha, gaminys iš didžiosios raidės) iš viso palyginti su niekuom negaliu. Fenomenas. Guminės duonelės, skirtos kramtymo poreikiui patenkinti.
Skonis jų gal ir nieko, o kepant iš viso skaniai kvepia ), bet iš jų naudos nėra. Kramtymas.

O ir šiaip, gaminant tešlą, aš meldžiausi, kad niekas manęs neužkluptų, nes neduok die, paklaustų ‘kas čia?’. Aš ir pati tada nežinojau. Nei kas buvo esamuoju, nei kas bus būsimuoju.

Reklama
Užkandžiai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s