Rizotas su žiediniais kopūstais, šalavijais ir migdolais.

Rizotas su skrudintais žiediniais kopūstais, šalavijais ir migdolai
Roasted Cauliflower, Sage and Almond risotto

500 g žiedinio kopūsto, nuskabyto, stambūs žiedynai – susmulkinti
2 v. š. alyvuogių aliejaus
rupios jūros druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
1/4 stiklinės (40 g) skaldytų migdolų*
ryšelis šalavijų, lapelius nuskabyti
1.5 l karšto vištienos sultinio
60 g sviesto
1 rudasis svogūnas, susmulkintas**
1 1/2 stiklinės (300 g) apvaliųjų Arborio ryžių
1/2 stiklinės sauso chereso***
1/2 stiklinės tarkuoto Parmezano
100 g Taleggio ar kito stipraus skonio sūrio

* naudojau migdolų plokšteles.
** reikia numanyti, kad naudojau paprastą svogūną.
*** mmm. Kaip dėl sauso balto vyno?

Orkaitė- 220C.
Žiedinio kopūstų smulkius žiedynus sumaišyti su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais. Paskleisti ant skardos, skrudinti apie 15 min.
Sudėti 1/2 ryšelio šalavijų, migdolus ir dar skrudinti apie 5-8 min. Laikyti šiltai.

Sultinį užvirti.
Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, sudėti svogūną ir kepti apie 5 min., kol suminkštės.
Susmulkinti likusį šalaviją ir kartu su ryžiais bei cheresu sudėti į puodą. Gaminti maišant 1-2 minutes, kol cheresas susigers.
Dalimis pilti sultinį ir maišant gaminti apie 25-30 minučių, kol rizotas bus paruoštas. Įmaišyti Parmezaną, pagardinti druska, pipirais ir sudėti į lėkštes.
Pagardinti Taleggio sūriu ir žiedinio kopūsto, šalavijų ir migdolų mišiniu.

Skonis: 9/10

Paanalizuokime skonius, ko aš nedariau prieš gaminant ir ką aš padariau ragaujant. Nieko ypatingo čia nėra: šalavijas – prieskonis, migdolai tiesiog maloniai traškūs, o žiedinis kopūstas – dalykas geras, bet jokio nematyto/negirdėto skonio neturi. Skamba įmantriau nei valgosi. Ir visgi, patiekalas yyypač gerai atrodo ir pagaminamas lengvai (pati stebiuosi, kodėl jo atžvilgiu tingėjau geras porą dienų).
Buržujiški, bet paprasti pietūs.

Advertisements
Rizotas su žiediniais kopūstais, šalavijais ir migdolais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s