Kiauliena su kumpiu ir rozmarinais.

Mėsos žinovu savęs nei iš tolo pavadinti negaliu. Atvirkščiai. Pas mane būna ne tik bemėsiai pirmadieniai, bet ir bemėsės savaitės bei mėnesiai.

Kol kas jokių kompromisų ieškoti netenka, bet akims užkliūvant už mėsos valgių, aš trokštu pasijausti kuo nors rimtesniu, nei tik mojuojančia mikseriu ar pjaustančia daržoves.

Be to, pastaruoju metu pagalvojau, kad sekantį kartą valgant ne namie, aš nepraversiu mėsos patiekalų meniu, skubant link vegetariški/makaronai/ryžiai/sriubos.

Kiauliena su Parmos kumpiu ir rozmarinais
Virtuvė 2009 nr 8

1.5 – 2 kg kiaulienos kumpio
stambios druskos, pipirų
šakelė rozmarinų
citrinos nutarkuota žievelė
10 gabaliukų Parmos kumpio*
aliejaus

* mano atveju – vytinta kiaulienos mentė.

Mėsą nuplauti, nusausinti, įtrinti pipirais ir druska.
Ant viršaus užberti smulkintų rozmarinų, citrinos žievelę, pašlakstyti aliejumi ir uždengti kumpiu. Susukti vyniotinį ir stipriai surišti.
Orkaitė – 180C.
Dėti į skardą, kepti apie 2 valandas ( vadovaujuosi taisykle 0.5 kg x 30 min.)
Išjungus orkaitę mėsą palikti 15-20 min.

Skonis: 9/10

Nežinau, kaip turi būti, bet rezultatu aš likau maloniai nustebinta.
Gera pradžia – pusė darbo.

Advertisements
Kiauliena su kumpiu ir rozmarinais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s