Arbatinis pyragas su šokoladu ir cinamonu.

Jaučiausi šimtą metų nekepus jokio kekso. Norėjosi puikios tekstūros, minkšto ir skanaus kepinio, kuris patenkintų tradicinių skanumynų megėjus. Liko išsirinkti.

Ilgai tai netruko, nors turiu pripažinti, kad paieškos pasibaigė dar keliais atrastais, iš pažiūros, nepakartojamais keksais.

Trupinių užteko pusės. Įdarui naudojau rudąjį cukrų ir daugiau kakavos. “Šokoladas” čia yra labiau teorija, nei praktika – jaučiasi mažai, bet atrodo gražiai.

P1200636

Pyragas su šokoladu ir cinamonu
Chocolate and Cinnamon Swirl Coffee Cake

Trupiniams:
3/4 stiklinės miltų
3/4 stiklinės rudojo cukraus
1/2 a. š. druskos
3/4 stiklinės lazdyno riešutų
6 v. š. sviesto, supjaustyto gabaliukais

Į maišytuvą sudėti miltus, cukrų, druską, sumaišyti. Sudėti lazdyno riešutus ir maišyti, kol riešutais taps susmulkinti. Sudėti sviestą ir “maišyti”, kol susiformuos tešlos trupiniai. Uždengti ir dėti į šaldytuvą.

Įdarui:
1/2 stiklinės cukraus
1 a. š. kakavos miltelių
1 1/2 a. š. cinamono

Viską sumaišyti.

Pyragui:
3 1/2 stiklinės miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 1/2 a. š. sodos
1/2 a. š. druskos
225 g nesūdyto sviesto, minkšto
2 stiklinės cukraus
4 dideli kiaušiniai
480 g grietinės
1 1/2 a. š. vanilės ekstrakto

Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Siviestą iki purumo išsukti, sukant sudėti cukrų. Įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išsukant. Sudėti grietinę, vanilę ir išmaišyti. Sudėti miltų masę, lengvai įmaišyti.

Orkaitė – 180C. Pasiruošti 23×33 cm formą, iškloti kepimo popieriumi.

Į formą dėti trečdalį tešlos, paskirstyti 1/2 cinamono įdaro, vėl dėti tešlos, įdaro ir uždengti likusia tešla. Viršų apibarstyti trupiniais. Kepti apie 1 h. Leisti ataušti ant grotelių 30 min.

Skonis: 10/10

Labai minkštas, švelnus, purus. Nieko ypatingo, puikus arbatos palydovas ir tiek. Sodą kitą kart nugesinčiau.

Arbatinis pyragas su šokoladu ir cinamonu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s