Vyšninių pomidorų aptepas.

Vyšninių pomidorų aptepas
Cherry Tomato Spread

Skonis: -/10

Asmeniškai man per stipru. Teikiu pirmenybę jį įmaišyti į sumuštinius.

  • sumuštiniai
  • makaronų, ryžių patiekalai, padažai
  • picos

***

Sumuštinis su pomidorais ir grūdėta varške

duonelės
sviesto
pomidorų padažo
grūdėtos varškės
druskos, pipirų, baziliko

Duona paskrudinti, dėti keletą plonų sviesto drožlių.
Varškę sumaišyti su padažu, prieskoniais, dėti ant duonelės.

Dar galimas salotų lapų, gražgarsčių.

Skonis: 9/10

Taip gerai, kad net…

***

Mielinė pynė su picos skonio įdaru
Pizza Braid

Tešlai:
1 1/2 stiklinės šilto vandens
2 v. š. cukraus
1 v. š. sausų mielių
2 v. š. augalinio aliejaus
1 a. š. druskos
4 stiklinės duonos miltų

Dubenyje sumaišyti vandenį, mieles ir cukrų, leisti pastovėti 10 min.
Supilti aliejų, įdėti druskos ir 2 stiklines miltų.
Po 1/2 stiklinės įmaišyti likusius miltus, kol tešla atlips nuo dubens sienelių.
Minkyti tešlą ant miltais pabarstyti stalviršio, kol ji taps elastinga ir nebelipni.
Įdėti į dubenį, uždengti, palikti šiltai valandai.

Iš šios tešlos kiekio išeina dvi pynės.

Tešlą padalinti pusiau, iškočioti stačiakampį. Išilgai per vidurį sudėti įdarą, šonuose padaryti maždaug kas 1 cm įpjovas ir suformuoti pynę (nesupratusiems prašom pažiūrėti į šaltinyje pateiktas nuotraukas).
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Iškepus leisti pynei pailsėti 10 min ir tik tada patiekti.

Įdarui naudojau pomidorų padažą, provanso ir picos prieskonių mišinius bei Džiugą ir Mocarelą.

 Skonis: 9.5/10

Mano komplimentai tešlai, kaip tik tokia, kokią visada ir norėjau padaryti.
Mylėk mielinę tešlą ir ji pamils tave.
Rezultatas itin geras, o nuo alternatyvų ir kokius įdarus aš galėčiau išmėginti jau sukasi galva.

Reklama
Vyšninių pomidorų aptepas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s