Pikantiškas keksas su Gorgonzola.

Maždaug tada, kai supratau, kad noriu permainų, susikroviau lagaminus ir išvykau gyventi į Vilnių. Labai bendrai tariant.
Dabar aš tame taške, kai vakarėjantis Gedimino prospektas – potyris, o besikaupiantys planai kur nueiti, pamatyti ar paragauti kaupiasi greičiau nei yra spėjami įgyvendinti.
Žavinga.

Poreikis gaminti kol kas kiek nuslopintas, todėl juodraščiai tirpsta, planų – daugėja. Jaučiu, kad reikia laiko įeiti į vėžes, susitvarkyti ir suprasti kas ir kaip. Ir vėl gi – savotiška individuali veikla – žavinga.

Sako – viskas tik į gera. Dažnai tuo tikiu. Dabar irgi.

Pikantiškas keksas su Gorgonzola
Virtuvė nr 11, 2010

3 kiaušiniai*
160 ml pieno
200 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
135 g sviesto
150 g Gorgonzolos**
2 1/2 v. š. medaus
2 rozmarino stiebeliai
75 g tarkuoto Parmezano

* Gaminimo eigoje pastebėsite, kad baltymus siūloma išplakti atskirai. Ir viskas. Juos įmaišykite pabaigoje. Aš šį kartą nusprendžiau kiaušinių neatskirti.
** Kadangi tai buvo mano pirmas bandymas, apsiribojau 100 g Gorgonzolos. Galiu pasakyti, kad apsisprendusiems gaminti, 150 g nėra ko bijoti.

Orkaitė – 180C.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standumo, o trynius sumaišyti su pienu, miltais, kepimo milteliais ir nugesinta sodą. Supilti ištirpintą sviestą, medų ir kapotus rozmarinų lapelius. Įmaišyti Parmezaną (šioje vietoje reikėtų įmaišyti ir baltymus).
Pusę tešlos sudėti į riebalais pateptu kepimo popieriumi išklotą formą, sutrupinti Gorgonzolą ir uždengti likusia tešla.
Kepti 45 min.
Patiekti atvėsusį.

Skonis: 9/10

Nors ir nerimavau dėl Gorgonzolos įdare, o Parmezano tešloje, viskas išėjo tiesiog puikiai. O dar rozmarinas. Dar kartą įrodė, jog aukso vertas prieskonis.
Testūra maloni, sūriai nesikerta. Drįsčiau teigti, kad skonis netgi labai subalansuotas. Ploju katučiu.
Siūlau kokiam vakarui, kai susirinks maistui tolerantiški žmonės.

Bet ateičiai pamąsčiau dar apie tokius variantus: Gorgonzola dera su saldumu, todėl būtų galima pamėginti į tešlą nedėti Parmezano. Taip pat mąsčiau apie medaus ir apelsinų derinį kekse, Gorgonzolą viduryje. Galų gale, kaip dėl lengvo meduolinio, citrusinį prieskonį turinčio kekso su Gorgonzola įdare? O Gorgonzolą apšlakstant skystu medumi prieš užklojant tešla? Gorgonzola ir kriaušių džemas?

Erdvės saviraiškai yra.

Advertisements
Pikantiškas keksas su Gorgonzola.

4 komentarai “Pikantiškas keksas su Gorgonzola.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s