Kreminis rabarbarų pudingas
Rhubarb and Custard Pie Pudding
Tešlai:
60 g nesūdyto sviesto
100 g cukraus
kiaušinis
2 v. š. romo
25 g maltų migdolų
1 a. š. kepimo miltelių
125 g miltų
Tešlai reikia laiko pailsėti, todėl siūloma ją pasidaryti dieną prieš pudingo kepimą.
Sviestą su cukrum išsukti iki purumo, įmaišyti kiaušinį ir romą.
Įmaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius ir migdolus. Paruoštą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir bent jau porai valandų dėti į šaldytuvą.
Rabarbarų kompotui:
500 g rabarbarų
50 g cukraus
100 ml vandens
1/2 vanilės ankšties
Rabarbarus supjaustyti 2 cm ilgio gabaliukais.
Į prikaistuvį sudėti cukrų, vandenį ir vanilę. Kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, ugnį padidinti, kad sirupas staigiai užvirtų.
Sudėti rabarbarus, kaitinti apie 5 min., bet kad rabarbarai nespėtų pilnai suminkštėti.
Nuvarvinti, sirupą atsidėti, rabarbarus sudėti į kepimo indą.
Vaniliniam kremui:
500 ml pieno
50 g kukurūzų miltų
4 tryniai
1/2 vanilės ankšties
2 v. š. tamsaus romo
75 g cukraus
Praskalauti prikaistuvį, bet galutinai neišsausinti. Supilti pieną, sudėti vanilę, kaitinti, kol pienas užvirs.
Atskirai ištrinti trynius su cukrum ir kukurūzų miltais iki tirštos masės. Į kiaušinius maišant supilti pusę kiekio pieno, tada viską perpilti atgal į prikaistuvį ir kaitinti apie 5 min., kol kremas sutirštės. Įmaišyti romą.
Kremą sudėti ant rabarbarų.
Orkaitė – 180C.
Tešlą iškočioti, ja užkloti kremą. Lengvai keliose vietose subadyti šakute ir kepti apie 30 min.
Leisti 15 min ataušti, tada konditeriniu teptuku aptepti likusiu nuo rabarbarų troškinimo sirupu.
Skonis: 8.5/10
Švelnus kepinys visomis prasmėmis: kvapu, skoniu, tekstūra.
Viršutinis tešlos sluoksnis kepdamas kiek išsipučia, bet sulaistytas sirupu jis suminkštėja, o ragaujant neatsiskiria nuo, po juo esančiu, vanilinio kremo.
Ne pats geriausias pasirinkimas šventiniams pietums, bet šeimos – idealu.
Niuansas toks, kad ragaujant kiek jaučiau kukurūzų miltų krakmolingumą, kuris turėjo išnykti. Bet čia jau mano “kompetencijos“ stoka, turbūt.
UK (o recepto šaltinis kaip tik iš ten) “cornflour“ vartojamas vietoj “cornstarch“ (kukurūzų krakmolas), ypač jeigu naudojama padažų, kremų, pudingų gamyboje. Aš kol tai sužinojau ne vieną receptą pagadinau