Lęšių sriuba.

Lęšių sriuba su kokosu pienu
Green Lentil Soup with Coconut Milk and Warm Spices

1 1/2 stiklinės (275 g) žaliųjų lęšių (tinka ir paprasti)
1.5 l vištienos/ daržovių sultinio
šakelė šviežių čiobrelių
1 1/2 a. š. ciberžolės
3 v. š. sviesto/ aliejaus
didelis svogūnas, smulkintas
2 česnako skiltelės, smulkintos
1/2 a. š. kardamono
1/4 a. š. cinamono
1/4 a. š. gvazdikėlių
žiupsnelis muskato
400 ml kokosų pieno
porą saujų šviežių špinatų/ lapinių kopūstų (Kale) (nebūtinai)
Druskos, pipirų

Lęšius perlieti šaltu vandeniu.
Sultinį užvirti, sudėti lęšius, čiobrelius ir ciberžolę. Sumažinti ugnį, virti apie 20 min., kol lęšiai suminkštės. Išimti čiobrelio šakelę.
Įkaitintame aliejuje kepti svogūnų, kol jis pradės karamelizuotis, apie 10-12 min. Įdėti česnako, kardamono, cinamono, gvazdikėlių ir muskato. Viską išmaišyti, pakepti apie 30 sekundžių, kad kvapai susimaišytų ir nuimti nuo ugnies.
Keptus svogūnus sudėti į sriubą, supilti kokosų pieną, sudėti špinatus ir virti dar apie 10 min.
Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.

Skonis: 9.5/10

Ideali sriuba, kurios paskutinę porciją vos ne apverkiau.
Dažniausiai kai darydavau įvairias lęšių sriubas, jos išeidavo gan niūraus, rudeninio skonio. Tame nieko blogo nėra: jos brandžios, šiltos ir sočios, bet ne visiškai tai, ko aš norėjau.
Ši sriuba – puiki. Lęšiai vis dar sudaro sunkumo įspūdį, kurį kokosas palengvina, o prieskoniai sukuria jaukumo jausmą. Geras pasirinkimas, kuris nereikalauja nei ypatingai pastangų, nei darbo, nei laiko.

Reklama
Lęšių sriuba.

6 komentarai “Lęšių sriuba.

  1. Po tokių komentarų, manau, ir man reikės šitą išbandyt 🙂 Būtinai. Mat šiaip didelė lęšių sriubų megėja nesu – na, taip, rudenimis… Niūriai… Bet su kokosu pienu, įtariu, kitas reikalas.

    1. Nežinau. Perplovus vandeniu – gal.
      Nors asmeniškai aš nekeisčiau. Mat paprastų net ir parduotuvėj rast lengviau, nei konservuotų. 🙂
      Be to, virimas tinka visiems skoniams “susijungti“. Konservuoti lęšiai – jau pilnai paruošti ir ar tik papildomas jų virimas neatsilieps jų skoniui?

      Žodžiu, nežinau 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s