Sviestiniai sausainiai su rozmarinu.

Buvo poreikis – buvo pyrago formos apkepas. Apverstas ananasų varškės apkepas. Nenoriu šiam dalykui skirti atskiro įrašo, bet paminėti verta, nes iškepti aukštynkojį varškės apkepą, manau, ne kiekvienas sugalvotų.

Griežtai laikantis recepto galima pastebėti, kad cukraus ten nėra, o autorius skuba garantuoti, kad jo ten ir neprireks. False. Man prireikė. Ananasai saldumo duoda, bet labai trumpalaikio. Cukraus niekas nepakeis, kad ir kaip baisiai tai skamba.

Taigi, dariau, bandžiau ir valgiau, siūlau jums idėją turėti omeny. Kaip dėl minkšto apversto varškės apkepo su miško uogomis? Vasarą. Arba rabarbarų kompotu?

Sviestiniai sausainiai su rozmarinu
Rosemary Cookies

2 stiklinės miltų
1/2 stiklinės kukurūzų miltų*
stiklinės cukraus
2 v. š. smulkinto šviežio rozmarino
2 a. š. tarkuotos apelsino žievelės
1/2 a. š. druskos
225 g sviesto
didelis kiaušinis

* cornmeal nėra kukurūzų miltai, bet smulkesni už kukurūzų kruopas. Naudojami polentai gaminti. Siūlyčiau kruopas kiek pamalti, nors pati ir naudojau kukurūzų miltus.
Jei atsiras tų, kurie pašnekėti šia tema gali daugiau, prašom. Gal kam nors tai bus naudinga.

Miltus sumaišyti su kukurūzų miltais, rozmarinu, apelsino žievele ir druska.
Sviestą išsukti su cukrum, įmaišyti kiaušinį. Sudėti miltus, užminkyti tešlą. Padalyti į dvi dalis, suploti 2, maždaug 12 cm skersmens diskus ir dėti į šaldytuvą valandai, o geriau ir nakčiai.

Orkaitė – 160C.
Tešlą iškočioti į 3 mm storio lakštą, išpjauti sausainius. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 12-15 min.

Skonis: 9/10

Delikatūs, traškūs ir saldūs, iš tešlos gaunasi visa galybė sausainiukų.
Bet rozmarino nesijaučia taip, kaip aš norėčiau.

Advertisements
Sviestiniai sausainiai su rozmarinu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s