Makaronai su briuselio kopūstais, figomis ir pelėsiniu sūriu.

Kalbant apie pėlėsinius sūrius aš galvojau, kad kai kuriems žmonėms antipatija jiems – pati tikriausia savitaiga. Parnešiau namo pėlėsinio sūrio pyragą, nuklijavau visas etiketes ir stebėjau. Tai nebuvo savitaiga. Jo tikrai nemėgsta. Manęs dabar irgi.

***

Taip, tie patys Mark Bittman makaronai, kurie prieš gerus porą-keletą mėnesių apkeliavo didžiąją dalį food blog’ų sferos.

Figas siūlo keisti obuoliais, kriaušėmis ar spanguolėmis, nemėgstat pėlėsinio sūrio – rinkitės kitą, nors galiu užtikrinti, kad nedidelis pėlėsinio sūrio kiekis patiekalą papildo, o ne užgroja pirmu smuiku.

Makaronai su briuselio kopūstais, figomis ir pelėsiniu sūriu
Baked Rigatoni with Brussels Sprouts, Figs and Blue Cheese

2 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos
240 g rigatoni makaronų
apie 700 g briuselio kopūstų, pjaustytų
120 g Gorgonzolos/ kito pėlėsinio sūrio, smulkinto
6-8 figos/stiklinė džiovintų, susmulkintų
juodųjų pipirų
skrudintų migdolų plokštelių

Orkaitė – 200C.
Makaronus virti apie 3 min pasūdytame vandenyje, sudėti briuselio kopūstus ir dar virti apie 3 min. Vandenį nupilti, truputi pasiliekant tolesniai gamybai.
Į makaronų ir kopūstų mišinį sudėti figas, sūrį, pašlakstyti aliejumi, šliukštelti vandens nuo makaronų virimo ir pagardinti druska bei pipirais. Išmaišyti, sukrėsti į kepimo indą ir kepti apie 15-20 minučių.
Jei makaronai greitai sausėja, lengvai apšlakstyti nuo makaronų virimo likusiu vandeniu ir kepti toliau.
Patiekti su migdolais.

Skonis: 9/10

Figos tokios rimtai, o ne gaiviai saldžios, bet puikiai tinkančios. Apskritai šis derinys man itin patiko, pietūs – greiti, skanūs ir neįprasti.
Briuselio kopūstais apsiribojau maždaug 400 gramų, o ir orkaitėje kepant vandeniu nešlakščiau, o tik porą kartų permaišiau.
Gėris.

Reklama
Makaronai su briuselio kopūstais, figomis ir pelėsiniu sūriu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s