Karamelizuotų svogūnų marmeladas.

Karamelizuotų svogūnų marmeladas
What Katie Ate

4 dideli svogūnai
2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. balzaminio acto
1 v. š. rudojo cukraus
jūros druskos

Svogūnus nulupti, supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į puodą, apšlakstyti aliejumi, kepti ant vidutinės ugnies apie 15 min., kol jie suminkštės.
Ugnį sumažinti ir kepti 30 min., kas 10 min. pamaišant.
Sudėti cukrų, supilti actą ir dar kepti ant silpnos ugnies apie valandą.
Ataušinti, sudėti į indą ir laikyti šaldytuve.

 Skonis: -/10

Ne tas variantas, kad norėtųsi kabinti šaukštu tiesiai iš stiklainio. Right?
Žiūrim, ką turim.

  • Sumuštiniai: karamelizuoti svogūnai+sūris, karamelizuoti svogūnai+brie+grybai; karamelizuoti svogūnai+kriaušės+pėlėsinis sūris, svogūnai+ožkų sūris+medus/karamelizuoti graikinaii riešutai.
  • Įdarai. Naudoti patikrintą derinį ir gaminti raviolius, įdaryti makaronų vamzdelius, “įpinti į netradicinę lazanija?”
  • Pica, duona. Tas pats. Gal čederio ir karamelizuotų svogūnų keksiukai?
  • Kąsnio dydžio užkandėlės.
  • Įmaišyti į kiaušinienes, fritatas, mėgstamo “quiche” dugną iškloti svogūnais, taip pat pasigaminti karamelizuotų svogūnų tartaletes, pyragus su kitais priedais.
  • Pagardinti rizotą. O dar geriau, su skrudintais prieskoniniais džiūvesėliais.
  • Įmaišyti į kruopas, bulvių košę.

Žinot dar? Pasidalinkit. Man irgi įdomu.

***

Tart’as su karamelizuotais svogūnais

Tešla + dosnus žiupsnis čiobrelių

karamelizuotų svogūnų marmeladas
2 kiaušiniai
žiupsnelis pipirų ir “forest blend” prieskonių mišinio
1 v. š. grietinės
tarkuoto Džiugo

Užminkom tešlą, įtiesiam į formą.
Dugną išklojam karamelizuotais svogūnais.
Kiaušinius išplakam su prieskoniais, grietine ir įmaišom Džiugą. Masę supilam ant svogūnų.
Kepam iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Skonis: 9.5/10

Pasaka.
Saldūs svogūnai ir minkštas, lengvo sūrio skonio plakinio sluoksnis.  Myliu šią tešlą už tai, kad ji tokia trapi ir neužgožianti įdaro. Vienu žodžiu – reikalas pasiteisino.

***

Minkštas sūris, karamelizuoti svogūnai ir figų džemas

Skonis: 9.5/10

Nes buvo taip: prancūziška duona ir minkštas sūris – nuobodu. Minkštas sūris ir figų džemas – per saldu, minkštas sūris ir karamelizuoti svogūnai – kažko trūksta. Minkštas sūris, karamelizuoti svogūnai ir figų džemas – harmonija pasiekta.
Gan dažnas, bet save pateisinantis derinys.

***

Idėją jau nežinia prieš kiek laiko buvau mačius čia. Sutikit, atrodo pritrenkiamai. Karamelizuotų svogūnų turėjau, mėlyno sūrio, kriaušių bei plokščios duonos receptą taip pat.

Pateisinant savo tinginystę, plokščią duoną pakeičiau mažomis pitomis, kurias kaip kišenėles įdariau ir dar papildomai apkepiau.

Pitos su kriaušėmis, Gorgonzola ir karamelizuotais svogūnais

Kriaušių
sviesto
rudojo cukraus

mėlynojo sūrio
karamelizuotų svogūnų marmelado
pitų

Kriaušes perpjauti pusiau, supjaustyti plonais griežinėliais.
Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti kriaušes, pabarstyti ruduoju cukrumi ir retkarčiais pamaišant, kepti kol suminkštės.

Pitas prapjauti. Dėti kriaušių, karamelizuotų svogūnų bei užbarstyti mėlynojo sūrio. Trumpai apkepti iš abiejų pusių.

Skonis: 9/10

Tie kas žino, tie kas bandė, tie mane supras. Skanu.

Su trinta daržovių sriuba ypač.

Advertisements
Karamelizuotų svogūnų marmeladas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s