Žaliosios citrinos pyragas.

Žaliosios citrinos pyragas
Geri receptai

200 g sausainių
2 v. š. Demerara cukraus
100 g lydyto sviesto

skardinė (400 g) kondensuoto pieno
4 žaliųjų citrinų/ mažų citrinų sulčių
200 ml plakamosios grietinėlės

Sausainius sumalti, sumaišyti su cukrum, sviestu. Suspaudžiant mase iškloti 24 cm skersmens formos dugną ir kraštus (naudokite atsegamą/ įtieskite kepimo popierių) ir dėti į šaldytuvą sustingti.
Kondensuotą pieną sumaišyti su citrinų sultimis, išplakti grietinėlę ir įmaišyti į kondensuoto pieno masę. Viską supilti ant paruošto papločio.
Laikyti šaldytuve, kol patieksite.

Skonis: 10/10

Dalykas dar tas, tik transportacijai netinka, nes kambario temperatūroje gan greitai tęžti pradeda.
Saldus, maloniai rūgštelėjęs ir gaivus. Geras pasirinkimas, lengvas paruošimas.

Advertisements
Žaliosios citrinos pyragas.

10 komentarų “Žaliosios citrinos pyragas.

  1. Vilius sako:

    Citrinų žievelėje yra daug pektino, kuris labai gerai skatina stingimą. Jei galite pakęsti truputi žievelės, tai yra puiki išeitis, norint, kad pyragas sustingtų.

    1. Vilius sako:

      Taip pat grietinėlę geriausia plakti su rankiniu mikseriuku, o ne blenderiu. Nes perplakus grietinėlę, ji pradeda skystėti, tada jau ir žievelė nepadeda.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s