Citrinų ir špinatų Carbonara
Lemony Spinach Carbonara
150 g spagečių
kiaušinis
60 ml creme fraiche
60 ml tarkuoto Parmezano
2-3 stiklinės špinatų
tarkuotos citrinos žievelės
druskos ir pipirų
Spagečius išvirti pasūdytame vandenyje. Nuimti nuo ugnies, 1/4 stiklinės vandens nupilti į puodelį, likusį – išpilti.
Makaronus dėti vėl ant ugnies, supilti atsidėtą vandenį, sudėti špinatus ir pakaitinti, kol špinatai suminkštės ir gerai susimaišys su makaronais.
Nuimti nuo ugnies, supilti plakto kiaušinio, creme fraiche ir citrinos žievelės mišinį, gerai išmaišyti (kadangi spagečiai karšti – kiaušinis suvirs).
Pagardinti sūriu, išmaišyti. Jei reikia, įberti druskos ir pipirų.
Patiekti užbarsčius tarkuoto sūrio.
Skonis: 9.5/10
Belenkaip gerai.
Retas atvejis kai citrinos žievelė spindi nesaldžiame patiekale, bet prilipo ji čia.
Cinkelis neblogas, o ir gaivumo priduoda. Su kietu sūriu yyyypač dera, o creme fraiche pasirodo tikrai galima graikišku jogurtu pakeisti.