Kukurūzų kruopų košė su mėlynuoju sūriu, migdolais ir medumi.

Mano pačios ir kitų džiaugsmui, po truputį nustoju išradinėti dviračius. T.y. kiekvienam gaminimui nesigriebiu recepto, lengviau improvizuoju (nevisada sėkmingai), pasitelkiu savo išmonę ir jau turimus produktus.

Polenta, žinoma, ohoho, nors iki šiol tiksliai nežinau, kur galima jos gauti.
Kukurūzų kruopų košė jai neprilygs, bet pastaroji irgi geras reikalas.

Su mėlynuoju sūriu, migdolų plokštelėmis ir trupučiu medaus. Šalavijas arba čiobrelis, faktas, kad nepamaišytų, bet žmonės mes paprasti.

Nurodysiu įkvėpimo šaltinį ir savo pakeitimus: kreminę polentą pakeičiau kukurūzų kruopomis, likau be čiobrelio, o lazdyno riešutus pakeičiau migdolais.
Jei atsiras norinčių vertimo, tik duokit žinią.

Kukurūzų košė su mėlynuoju sūriu, migdolų plokštelėmis ir medumi
Blue Cheese Hazelnut and Honey Polenta

Skonis: 9/10

Jau labai gerai. Su polenta ir čiobreliu viskas tiesiu taikymu kyla iki 10.

***

Dar viena improvizacija buvo pamačius ‘įdarytą’ polentą: išsiverdat polentą, pusę kiekio sudedat į formą, sudedat įdarą (daržovės, džiovinti pomidorai, žolelės, prieskoniai, sūriai, riešutai ir t.t.), sudedat likusią polentos dalį, išlyginat paviršių ir atšaldot.
Supjaustot, apkepat aliejuje ir patiekiat su salotomis.

Polenta įdaryta mėlynuoju sūriu ir graikiniais riešutais
Grilled Polenta Stuffed with Blue Cheese and Walnuts

Skonis: 9/10

Aš vėl gi dariau su kukurūzų kruopų koše, kuri, toli gražu, vientisumu su polenta nesivaržo, bet pagardinus ją įvariais prieskoniai ir įdarius keptais porais, mėlynu sūriu, medumi ir graikiniais riešutais, dalykas išėjo irgi labai neblogas.
Manau, kad patarimas griežtas, jog verta ją valgyti su salotomis. Žolės yra gera atsvara.

Reklama
Kukurūzų kruopų košė su mėlynuoju sūriu, migdolais ir medumi.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s