Migdoliniai kvadratėliai su avietėmis.

Migdoliniai kvadratėliai su avietėmis
Raspberry Frangipane Bars

150 g miltų
60 g cukraus pudro
žiupsnelis druskos
145 g nesūdyto sviesto
1 a. š. šalto vandens

250 g aviečių džemo

150 g nesūdyto sviesto
150 g cukraus pudros
2 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
1 a. š. migdolų ekstrakto
150 maltų migdolų
1 1/2 valg. š. romo

Orkaitė – 180C.
Sumaišyti miltus, cukraus pudrą, druską. Sudėti pjaustytą sviestą, vandenį, rankomis/ peiliu sukapoti trupininę tešlą. Ją sudėti į sviestiniu popieriumi išklotą formą, trupinius paskirstyti po pagrindą ir suspausti į plokštainį.
Kepti apie 15 min., kol paruduos.

Pagrindui dar esant šiltam užtepti aviečių džemo.

Migdolų masei sviestą išsuksi su cukraus pudra. Sudėti kiaušinius, trynį, migdolų ekstraktą ir romą. Plakant dalimis sudėti migdolų miltelius.
Masę sudėti ant aviečių džemo, tolygiai paskirstyti ir kepti dar apie 20-30 min.
Lengvai ataušinti, supjaustyti kvadratėliais.

Jeigu yra noras, likus 10 min iki kepimo pabaigos, paviršių galima pabarstyti migdolų drožlėmis. Pas mane toks noras buvo.

Skonis: 9/10

Avietės čia reiškia daug. Net ir visai plonytis jų sluoksnis.
Migdolinė masė minkšta, saldi, o trapi tešla – trapi tešla. Būtų saldu ir nuobodu, bet yra avietės. Jos ne tik papildo skonį, jos jį pakeičia.
Pirmą paragavus net iki galo neįsikirtau. Vėliau – jau kitas reikalas.
Nežinau kaip dažnai norėčiau jas gaminti, bet pasirinkimas, garantuoju – geras.

Reklama
Migdoliniai kvadratėliai su avietėmis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s