Citrinų ir vanilės džemas.

Citrinų ir vanilės džemas
Lemon Vanilla Jam

6 citrinos, plona odele
5 1/2 stiklinės cukraus
vanilės ankštis, išskobta

Citrinas nuplauti, plonai supjaustyti (visus kauliukus išimti).
Citrinas užpilti 5 stiklinėmis vandens, užvirti, sumažinti ugnį ir virti apie 45 minutes, kol suminkštės.
Sudėti cukrų, vanilės minkštimą ir virti dar apie valandą, kol džemas taps norimos konsistencijos.

Skonis: 8.5/10

Viskas priklauso nuo žievelių. Spėju manųjų citrinų baltasis sluoksnis buvo kiek per storas, todėl džemas švelniai karstelėjo.
Ir visgi, valgant parduotuvinį apelsinų marmeladą, švelnų karstelėjimą aš irgi jaučiu. Atleidžiama? Turbūt taip. Bent jau iki tol, kol raukytis ir purtytis nepradedi.
Vieno jo nevalgau, rodos, panaudojimą jau suradau.

Reklama
Citrinų ir vanilės džemas.

2 komentarai “Citrinų ir vanilės džemas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s