Ryžių pudingas su šokoladu ir apelsinais.

Ryžių pudingas su šokoladu ir apelsinais
Chocolate – Orange Champorado

875 ml pieno
2 cinamono lazdelės
2 vanilės ankštys
75 g cukraus
200 g apvaliųjų ryžių
120 g tamsaus šokolado
apelsino tarkuotos žievelės

Ryžius 10 min mirkyti vandenyje, nukošti.
Pieną, cinamoną, vanilę kaitinti apie 30 min., kol kvapai susigers. Sudėti cukrų, ištirpinti, pieną perkošti.
Pieną vėl kaitinti, sudėti ryžius ir virti apie 30 min, kol ryžiai išvirs.
Patiekiant apibarstyti tarkuotu šokoladu ir apelsino žievele.

Skonis: 9.5/10

Nieko naujo. Tik elementari ryžių košė apibarstyta tarkuotu šokoladu ir apelsino žievele. Galima šokoladą ištirpinti, tiesiog kaip pas Donna Hay.

Šokoladas ir apelsinai, visi žino, kad yra gerai.

***

Mano meilė ryžių pudingams čia nesibaigia.

Šokoladinis ryžių pudingas
Šokoladas

1 l pieno
100 g cukraus
200 g apvaliųjų ryžių
250 g juodo šokolado
cinamono

Pieną su cukrm pakaitinti, sudėti ryžius ir virti apie 25 min, kol ryžiai išvirs.
Sudėti 3/4 šokolado, maišyti iki vienalytės masės. Pabaigoje pagardinti cinamonu.
Patiekiant užbarstyti likusio šokolado.

Skonis: 8.5/10

Labai saldu, nors poroje, tarkim, su graikišku jogurtu – gerai.
Gal būtų galima įberti džiovintų mėtų, o gal pagardinti rome mirkytomis razinomis tikram prabangos efektui.

***

Baltojo šokolado risotto su Amaretto obuoliais
Amaretto Apples with White Chocolate Risotto

60 g sviesto
2 v. š. cukraus
2 obuoliai, nulupti ir plonai supjaustyti
60 ml Amaretto likerio

1.25 l pieno
6 cm ilgio cinamono lazdelė
žiupsnelis muskato
40 g sviesto
220 g apvaliųjų ryžių
100 g baltojo šokolado
55 g cukraus

Užvirti pieną su cinamonu ir muskatu. Sumažinti ugnį ir virti ant silpnos ugnies.
Kitame puode ištirpinti sviestą, sudėti ryžius, kepti apie 3 min., iki permatomo blizgesio. Įpilti samtį pieno ir maišyti, kol susigers, tada vėl dalį pieno ir maišyti kol susigers. Taip virti risotto, kol visas pienas bus supiltas, o ryžiai taps kreminės konsistencijos.
Įmaišyti šokoladą ir cukrų.

Obuoliams ištirpinti sviestą, sudėti cukrų, paskui – obuolius ir pusę kiekio Amaretto. Kepti apie 5 min., kol obuoliai suminkštės. Supilti likusį Amarettą.

Pudingą patiekti su obuoliais ir apšlakstyti susidariusiu Amaretto padažu.

Skonis: 9/10

Baltas šokoladas velniškai puikiai dera su Amarettu.
Skanumynas kaip reikalas. Nors ir labai saldus.

Reklama
Ryžių pudingas su šokoladu ir apelsinais.

2 komentarai “Ryžių pudingas su šokoladu ir apelsinais.

  1. pudingas, kaip pudingas, bet risotto, tai ryškiai ne rizotiškos konsistencijos, kuri turi būti kreminė, lėtai slystanti lėkštėje, bet ne plaukianti… arba recepto proporcijos prastos, arba kažką ne taip ‘dadarei’ 🙂 nors ir primena sriubą, tikiu, turėtų būt labai skanu 🙂

    1. Sriubiškas – toli gražu ne, bet prisipažinsiu (o gal ir pasiteisinsiu), kad išverčiau kaip buvo parašyta, bet pati gaminau paprasto pudingo principu.
      Šiuo atveju mane labiau domino skoniai, nei pasiekti tinkamą risotto konsistenciją. )

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s