Pesto.

Tai apie sumuštinius ir užtepėles, kurios paskutiniu metu užima svarbią vietą mano šaldytuve. Spintelėje suradau užsilikusius žirnius, o interneto platybėse – Six course dinner – split pea pate.
Pėlėsinio beveik nedėjau, nes “mano“ valgytojai jį užuodžia iš tolo, užtat šliūkštelėjau balto vyno, kiek daugiau gerai apskrudusio česnako ir svogūnų laiškų.
Visai neblogai.
Dar sumuštiniai valgomi su varškės sūriu. Gavosi gavosi gavosi. Paskaitykit komentarus ir patikėkit, kad tikrai verta.

Kaip dėl paprasto sviesto, pėlėsinio sūrio ir graikinių riešutų mišinio? Užtepi ant apskrudusios duonos, dar pakepi orkaitėje ir paruošta.
Gerai vieni, gerai su sriuba. Taip pat galite mėgautis su kokiu džemu, arba šaukštelį džemo paslėpti po pėlėsinio sūrio mase prieš dedant į orkaitę.

Pesto
Basil Pesto

2 stiklinės baziliko lapelių
1/2 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio (Parmezanas – geriausia)
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
1/3 stiklinės skrudintų kedrinių pinijų/ graikinių riešutų
3 skiltelės česnako
druskos, pipirų

Į smulkintuvą sudėti bazilikus, riešutus ir keliais spustelėjimas viską susmulkinti. Įdėti česnaką, susmulkinti.
Smulkinant palengva pilti alyvuogių aliejų. Sustabdyti, pesto nuvalyti nuo sienelių, sudėti sūrį, druską, pipirus ir dar trumpai “pasmulkinti“.

Skonis: -/10

Puikus dalykas šaldytuve. Tinka į grūdėtą varškę, lazanijas, sumuštinius ir t.t.

Kreminis sūris ir pesto+traputis/skrebutis ar sluoksniuota tešla – jau harmonija pasiekta.

Reklama
Pesto.

2 komentarai “Pesto.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s