Marmurinis keksas.

Jei jau sakau, tai greičiausiai patikėsit, jog tai mano pirmas marmūrinis keksas. Aš dažnai teikiu pirmenybę naujam eksperimentavimui, kažko naujo išbandymui, o klasiką palieku kažkur tūnoti…ten.
The thing is, kad dažnai klasika ir yra priimtiniausia. Gera, tikrai kokybiška ir skani klasika. Tarkim koks sostinės tipo keksas su razinomis, tinginys, skruzdėlynas, šakotis.
Marmūrinis keksas. Gyvybiškai svarbu apsiginkluoti pagrindiniais gerais receptais, o toliau rinkti ir lengvąją artileriją.

Marmurinis keksas
Marble Cake

113 g sviesto
1 3/4 stiklinės miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. druskos
3/4 stiklinės cukraus
3 kiaušiniai
1 a. š. vanilės ekstrakto
2/3 stiklinės kefyro, kambario temperatūros
1/4 stiklinės + 1 v. š. kakavos

Orkaitė – 180C. Kepimo popierių ištepti riebalais, įtiesti į 23 cm ilgio kekso formą.
Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais.
Sviestą ištrinti su cukrum, po vieną įplakti kiaušinius, sudėti vanilę. Pakaitomis su miltų mase į tešlą supilti ir kefyrą. Trečdalį tešlos atidėti.
Kakavą sumaišyti su 1/4 stiklinės + 2 v. š. verdančio vandens iki vienalytės masės. Sumaišyti su atidėtu trečdaliu tešlos.
Į formą dalimis dėti šviesią ir tamsią tešlą (šachmatų principu).
Šiame reikale aš ne itin atsargi, bet rodos, pamakalavus su šaukštelio galu, bet kokiu atveju galima išgauti simpatišką marmūro efektą.
Kepti 40-50 min gerai įkaitintoje orkaitėje. 10 min aušinti formoje, išimti ir galutinai ataušinti ant grotelių.

Skonis:9.5/10

Nesuklysiu sakydama, jog tai geriausia, ko iš kekso galima tikėtis: auksinis viduriukas tarp drėgno ir sauso, minkštas, švelnus ir ne per daug saldus. Tobulas su arbatos puodeliu.
Nemanau, kad liks nusivylusių. O aš, tuo tarpu, visai neoriginaliai pareiškiu, jog, rodos, radau savo marmūrą.
Nieko nežinau ir nieko bandyti nenoriu.

Reklama
Marmurinis keksas.

4 komentarai “Marmurinis keksas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s