Senio vištiena.

Senio vištiena
J. Oliver “Laimingos virtuvės dienoraštis“/ Old man’s superb chicken

170 g grybų
alyvuogių aliejaus
1-2 nuluptos česnako skiltelės, susmulkintos
druskos, pipirų
sauja smulkintų petražolių
4×200 g vištienos filė
500 g sloksniuotos tešlos
plaktas kiaušinis
2 v. š. grūdėtų garstyčių
taurė baltojo vyno
140 ml grietinėlės

Orkaitė – 200C.
Grybus susmulkinti (dalį – smulkiai, dalį – stambiau). Grybus ir česnakus kepti įkaitintame aliejuje apie 10 min. Įberti prieskonių, sudėti petražoles, atvėsinti.
Prikimšti krūtinėles (žvilgtelt čia) grybų mase.
Iškočioti tešlą, kad būtų 45 cm ilgio, 20 cm pločio ir ne daugiau, nei 0.5 cm storio. Supjaustyti išilgai į keturias dalis ir jomis apvynioti įdarytus vištienos gabalėlius.
Tešlą aptepti kiaušiniu, kepti 35 minutes įkaitintoje orkaitėje.

Tuo tarpu pasigaminti padažą: kaitinti garstyčias ir vyną, kol alkoholis nugaruos. Supilti grietinėlę ir lengvai virinti, kol padažas sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, pagardinkite prieskoniais.

Vištienos filė supjaustyti į 3 gabalėlius ir patiekti su padažu.

Skonis: 10/10

Kaip Oliveris pasakė: velniškai skanu.
Jeigu pasirūpinsite tinkamai įdaru, tai su vištiena, šiaip, daryti nieko nereikia. Net prieskonių jokių, kas mane kiek nustebino ( aš vistiek… truputį).
Vištiena minkšta, sloksniuota tešla – traški. Pasisekimo sulauksiantis maistas.
Kepiau, beje, trumpiau, apie 25 min. Stebėkit ir stabdykit orkaitę savo nuožiūra.

Reklama
Senio vištiena.

Vienas komentaras “Senio vištiena.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s