Džiovintų vaisių kepalėliai.

Liepos mėnesį buvo…

Tu bi’Shvat. Džiovinti vaisiai ir riešutai “sulipdyti” mažu tešlos kiekiu. Kaip kažkas pastebėjo – viduriukas tarp batonėlio ir kekso. 10 balų, jie puikūs. Primigtynai rekomenduoju.

Džviontų vaisių kepalėlis
Dry Fruit Loaf

stiklinė džiovintų vaisių (dar galima ir saują moliūgų sėklų)
stiklinė vandens

1 v. š. maltų linų sėmenų + 3 v. š. vandens (neturėjau)

1/4 stiklinė alyvuogių aliejaus
1/2 stiklinė cukraus
1. v. š. vanilės

2 stiklinės pilno grūdo miltų (naudojau a. r. kvietinius)
1 a. š. sodos
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. druskos
1 a. š. cinamono

Supjaustyti vaisius, užpilti verdančiu vandeniu, palikti.
Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
Išplakti aliejų su cukrum, sudėti sėmenų ir vandens mišinį, džiovintus vaisius su vandeniu. Įmaišyti miltų masę.
Tešlą sudėti į lengvai riebalais pateptą formą.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. 45 min. (stebėkit)

Skonis: 9.5/10

Kai pastebėjau, kad nėra kiaušinių, sviesto, o ir vandens nemažai, galvojau – išeis sprangi. Galvojau, sakysiu: galite rizikuoti pusryčiams, bet prie arbatėlės tai patiekite ką nors kito.
Pats tikriausias minkštas ir aromatingas keksas su džiovintais vaisiais. Puikūs pusryčiai, puiki arbatėlė.

Reklama
Džiovintų vaisių kepalėliai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s