Saldi graikinių riešutų duona.

Rugpjūtis, dar porą įrašų ir mes jau galų gale vėl prisiartinsim prie dabarties.

Saldi graikinių riešutų duona
Walnut Sweet Bread

50 g tirpinto sviesto
stiklinė cukraus
kiaušinis
stiklinė pieno
2 stiklinės miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 stiklinės razinų
1/2 stiklinės graikinių riešutų

Sviestą išplakti su cukrum. Įplakti kiaušinį, pieną, sudėti miltus ir kepimo miltelius. Į tešlą įmaišyti lengvai miltuose apvoliotas razinas ir graikinius riešutus. Tešlą sudėti į formą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

Skonis: 9.5/10

Nustebino. Galvojau, jog tai ir bus panašiau į duoną, negu į keksą, bet klydau. Labai paprastas, bet taip pat tinkantis ir paprastai progai, tarkim, jaukiems pusryčiams. Svečiams siūlau ką nors įmantresnio.
Nors. Gamyba ir produktai tokie elementarūs, o efektas toks puikus, kad kekso pagrindą mielai pasilieku ateities eksperimentams su įvairiais skoniais.

Jis nėra nei prėskas, nei sausas. Hitas.
Ir pusrytiniai “bokšteliai“ iš kekso, graikinio jogurto ir obuolienės man tikrai spėjo pradėti patikti. Net valgiau su šakute ir peiliu. Išsidirbinėjimas, žinau ).

Reklama
Saldi graikinių riešutų duona.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s