Kokosų duona.

Kokosų duona
Coconut Bread

2 dideli kiaušiniai
1 1/4 stiklinės pieno
pusės vanilės ankšties/ 1 a. š. vanilės ekstrakto
2 1/2 stiklinės miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. cinamono
1/2 a. š. druskos
1 stiklinė cukraus
1 1/2 stiklinės kokoso drožlių (apie 150 g)
6 v. š. nesūdyto sviesto, ištirpinto ir ataušinto
riebalų formai sutepti

Kiaušinius išplakti su pienu ir vanile.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, druska, cukrum ir kokoso drožlėm. Viduryje padaryti duobutę, supilti pieno masę, lengvai išmaišyti. Įmaišyti sviestą.
Orkaitė – 180C.
Kepimo popierių sutepti riebalais, įtiesti į 24 cm ilgio kekso formą. Supilti tešlą ir kepti apie 1 valandą.

Skonis: 9/10

Nesu didžiausia kokoso megėja, bet vertinant objektyviai – nusisekęs kepinys. Ne toks “fancy”, kaip koks sviestinis keksas, bet puikiai tinka popiečio arbatai, pusryčiams arba kombinuoti sumuštinį su švelniu fermentiniu sūriu. Ir Brie. Pamėginkit su Brie.

Dar vienas paskatinimas gaminti: visi, be išimties, kas ragavo – tiesiog ją pamilo.

Advertisements
Kokosų duona.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s